![]() |
Kadınlık Dersinden Çakan Kadınlar - Elif Şafak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınlık Dersinden Çakan Kadınlar - Elif ŞafakKadınlık Dersinden Çakan Kadınlar - Elif Şafak Elif Şafak Yazıları - Elif Şafak Sözleri - Kadınlarla İlgili Yazılar - Elif Şafak'ın Kadınlarla İlgili Yazısı “Evladım ne zaman durulmayı düşünüyorsun?” dedi anneannem telefonda, Londra’da kaldığım otelden aradığımda ![]() Pencereden dışarıya baktım kaçamak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Yavrum evladım, bereket dediğin yuva kurunca olur ![]() ![]() ![]() “Ama bak sana İngiltere’den kokulu çaylar aldım, Earl Grey, bergamot kokulu, en sevdiğin tür ![]() ![]() “Çayı burada markette de buluruz, Allah’a şükür artık her şey var Türkiye’de, eskisi gibi değil ki artık! Sen gel de otur artık biraz evinde ![]() ![]() “Ama canımcım, haklısın da bak romanlarımdan biri daha İngiltere’de basıldı ![]() ![]() ![]() “Ne yapıyosun yani?” diye şüpheyle sordu karşımdaki ![]() “Okumalar konuşmalar veriyorum, imza günleri oluyor, festivallere katılıyorum, radyoda konuşuyorum ![]() ![]() ![]() “Bırak kitapların dolaşsın nereyi dolaşacaksa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her ne kadar yurtdışındaki turnelerimi gururla takip etse de, her ne kadar komşularıyla akrabalarıyla beni konuşmaktan mutlu olsa da, her ne kadar kitaplarımı, yazılarımı ve yazarlığımı gönülden desteklese de, içten içe bir kaygısı var anneannemin: Kadınlık dersinden sınıfta kaldığımı düşünüyor! Yemek yapmak: Sıfır! Dikiş dikmek: Sıfır! Yuva kurmak: Sıfır! Kadınlığın hem dersinden hem bütünlemelerinden fena halde çaktığıma inanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz yaz, biraz pişir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 04 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|