Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Astroloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çağlardan, eski, günümüze, rüyaya, yatmak

Eski Çağlardan Günümüze Rüyaya Yatmak

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eski Çağlardan Günümüze Rüyaya Yatmak

Yaratıcı rüyalar yaratan beynimize başvurabilmek için ve yardım alabilmek için doğru zamanda,doğru rüyayı istemek gerekirRüyalar ve yorumlarına kehanet olarak bakıldığı dönemlerde ,eski insanlar rüyaya yatarlardıBu geleceği gösterecek işaretler verecek,rahatlatacak hatta iyileştirecek bir rüya istemek anlamına gelirdiKuluçka kelimesi anlamı "üzerine uzanmak" olan latince "incubare" kelimesinden gelirOrjinal anlamı "verimli rüyalar üretmek" anlamına gelmesine rağmen bu gün kuluçkaya yatmak için kullanılırYüzyıllar öncesinde rüyaya yatmak için hala Mısır ve Yunanistanda var olan tapınaklardan birine gitmek gerekirdiBurada insanlar günlerce oruç tutup,rahatlayarak ve konsantre çalışmaları yaparak rüyaya ruhsal açıdan kendini hazırlarlardıRüyaya yatmanın zamanı gelince; yardımını bekledikleri ilah,tanrı, tanrıça ,melek,aziz yada ruhsal planın gücüne hazır hissederek uzanıp uyurlardı

Klasik edebiyatlar insanlar ve tanrılar arasındaki iletişimin örnekleriyle doludurdelfi'deki Apollo ve Epidauros tapınakları,insanların yardım istemek için ziyaret ettiklerive hastaların tanrıdan yardım dilemek için gittikleri iki yerdiFilazofler uykunun gizemini fiziksel açıdan açıklamayı denediler ancak,başaramadılarYunan bilginleri rüyaların nedenlerini araştırdılar ama halkı asıl ilgilendiren rüyaların anlamları ve neler sunabilecekleriydiHalen rüyaları harekete geçiren mekanizma kesin ve net olarak saptanabilmiş değildirAma eskiden olduğu gibi bugünde esas ilgimizi çeken rüyaların ilettikleri kişisel mesajlardır

Günümüzde Rüyalar tanrısı Morpheus ve uyku tanrısı Hypnos un tapınakları yok ama bu rüyaların güçlerinden yoksun kaldığımız anlamına gelmezOnlar evrensel kavramlar olarak varlığını sürdürmekteler ama biz onların gücüne başvurmuyoruzEski kahinlerin yerini ise rüya gören beynimiz dolduruyorEn büyük kılavuzumuz beynimiz oluyor

Günümüzde rüyaya yatmak;belli bir problemimizle ilgili bir rüya istemekten ibarettirTanrı ve ruhsal mekanizmalar ise olayın bir parçası olmaya devam ediyorlarHypnosun etkisiyle uykuya dalıyoruzve Morpheus'un yardımıyla istediğimz rüyalarıda görebiliyoruzRüyaya yata yöntemi tabiki kişini inançlarına inanç sistemine ,ahlaki ve toplumsal çevresine ve alışkanlıklarına göre çeşitli biçimler alabiliyorTüm cevapların Yüce Yaratıcıdan ( Yüce Güç-Mutlak Hakim) geleceğine inanıyorsanız, ona dua edinEğer tanrının ancak kendine yardım edebilen insanlara yardımcı olacağına inanıyorsanız dileğinizi kendi içinizdeki bilgeliğin ve gücün kaynağına yönlendirin

Rüyaya yatmanın en önemli unsuru açık ve net olmaktırBulanık bir zihnin cevaplarıda bulanık olacaktırSorunuzu ve istediğinzi net olarak belirleyinBelirsiz istekler;belirsiz cevaplar getireceğinden kısa öz ve net bir istekte bulunmak daha net sonuçlar verirO nedenle özellikle doğru zamanda ve doğru biçimde istemek çok çok önemlidirBir öneri de duanızı yada talebinizi açık ve net bir şekilde yazarak onu ikinci bir kez onayınızdan geçirmektirBu duayı yada isteği bir kat daha sağlamlaştırır

Eğer bir dua edicekseniz şöyle bir ifade daha net ve açık olmanızda size fayda getirecektir:
" Herşeyin yaratıcısı olan Yüce Tanrımİçinde bulunduğum durumunu anlamama,kabul etmeme ve iyileşmeme yardımcı olacak ve bana bundan sonra ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak bir rüya gönderTavsiyelerini uyarı ve işaretlerini kabul edip ona göre davranacağım
Amin ( Kabul et )

İslami geleneklerde genelde dua öncesi bir nevi konsantrasyon olan namazda tavsiye edilirböylece kişi için gerekli ruhsal ortam konsantrasyon ve duygusallık da yaratılmış olurher toplumun dini inanç yapısına göre şekil almış rüyaya yatma biçimleri olsa da, genelde varılmak istenen hedef aynıdırzihni temizleme-niyete konsantre olma-ve dua )

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com