![]() |
Çinliler Kimdir (Bilinmeyenler) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çinliler Kimdir (Bilinmeyenler)ÇİNLİLERİN DUYUNCA ŞOKE OLUCAGINIZ BİLGİLERİ Benim babamın arkadaşı işadamı ve çinde inşaatla uğraşıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİNLİLER NEDEN ÇEKİK GÖZLÜDÜR Sadece Çinlilerin değil Japonların, Orta ve Güneydoğu Asya´da yaşayanların hatta Eskimoların bile gözleri çekiktir ![]() ![]() ![]() Farkı yaratan göz kapaklarıdır ![]() ![]() Peki bu, niçin böyledir? Bir teoriye göre göz kapağının üzerinde katlı olarak duran bu ikinci kıvrımı, bu insanların gözlerini yoğun olan kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için, bir nevi kar gözlüğü gibi gelişmiştir ![]() Her ne kadar yukarıda belirtilen bölgelerin bazılarında kar hiç yağmıyorsa bile bilim insanları bugün çekik gözlü diye nitelendirdiğimiz insanların atalarının son buzul çağında Sibirya´dan, yani Asya´nın kar ve buzla kaplı en soğuk bölgesinden güneye, bugün yaşadıkları yerlere göç ettiklerine inanıyorlar ![]() Bu kadar soğuk iklimde yaşayanların vücutlarının iklime uyum sağlamaktan başka çareleri yoktu ![]() ![]() ![]() Göz kapakları da daha yağlı olduğundan, daha sarkık durur ve bu oluşum gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur ![]() ![]() ÇİNLİLER CANLI AHTAPOT YİYOR ÇİNLİLER KAFAYI YEDİ NASIL RAHATLIYOLAR OKUYUN!!! Stres atmak isteyenler için ideal bir mekan hazırlamak isteyen bar sahipleri müşterilerin bardakları kırmasına, çalışanları azarlamasına pesronelden kime isterse saldırmasına izin veriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İLGİNÇ ÖNLEMLERİ Çinliler’den Obeziteye Kesin Çözüm Çin okulları müfredatlarına obeziteye karşı yeni bir ders ekledi… İşte ilginç ders: The China Daily gazetesinin haberine göre Çin’de kısa süre içinde ilk ve orta okullarda dans dersleri zorunlu hale gelecek ![]() ![]() Gazetenin ilk sayfa haberinde eğitim bakanlığının açıklaması yer alıyor ve 1 Eylül tarihinden itibaren dans derslerinin zorunlu hale getirileceği yazıyor ![]() ![]() Çoğu okul öğrencilerin fiziksel aktivitelerini kaldırdığı için obezitede bir artış görüldüğü söyleniyor ![]() BAKIN BU SEFER NE YIYORLAR Açıkcası ben bu resimleri daha bir anlayışla karşılıyorum ![]() ![]() Bu kişiler kümeslerde işe yaramayan civcivleri afiyetle midelerine indiriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BOYLARI UZADI Dünyada zayıf ve kısa boylu olarak bilinen Çinlilerin ekonomik gelişmelere paralel olarak artan yaşam standartları nedeniyle boylarının uzadığı ve kilolarının arttığı açıklandı ![]() Çin Sağlık Bakanlığı´nın yayımladığı bir rapora göre, Çinli çocuklar 30 yıl öncesine oranla ortalama 6 santim uzarken, kiloları da yaklaşık 3 kilogram arttı ![]() Raporda, 6 yaşındaki erkek çocukların boy ortalamalarının 1975´te 112,3 santimetre iken şu anda 118,7 santim olduğu kaydedildi ![]() ![]() ![]() ![]() Çin halkının geçmiş yıllarda açlık ve sıkıntı çektiği belirtilirken, son yıllarda gelir artışı ve besin değeri yüksek gıdalar aldığı dile getirildi ![]() ![]() BU YAZIYI SADECE ÇİNLİLER OKUYABILIRMIS ![]() ALINTIDIR ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|