![]() |
Küresel İsınmaya Karşı İlk Adım Ampüller |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küresel İsınmaya Karşı İlk Adım AmpüllerAmpüllerle ilgili sorular hakkında kapsamlı açıklamalar ![]() Pratik detaylar İsraf ampüllerimi daha yeni aldım ![]() Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Enerji verimli ampüller pahalı mı? Enerji verimli ampüller, israf ampüllerine göre daha pahalı ![]() ![]() Enerji verimli ampül ışık kesiciyle kullanılabilir mı? Normal enerji verimli ampüller normal ışık kesicilerle kullanılmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ampüllerimin israf ampülü olup olmadığını nasıl anlarım? Bunu, ürettikleri ısıdan anlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsraf ampülümü hangi enerji verimli ampülle değiştirmem gerektiğini nasıl bileceğim? Enerji verimli ampüller, israf ampüllerine göre yüzde 75 daha verimlidir ![]() ![]() Enerji verimli ampül Israf ampülü 6 Watt 25 Watt 9 Watt 40 Watt 12 Watt 60 Watt 15 Watt 75 Watt 20 Watt 100 Watt Enerji verimli ampülü nereden alabilirim? Süpermarketlerde, elektrikçilerde, elektronik eşya satan dükkanlarda, tekno marketlerde, v ![]() ![]() Bir birey olarak başka ne yapabilirim? Kullanmadığınız zamanlarda bilgisayarınızı, televizyonunuzu, v ![]() ![]() ![]() Çamaşır makinenizi yalnızca tam dolu olduğu zamanlarda kullanın ![]() Çamaşırlarınızı, kurutma makinesi kullanmak yerine, asarak kurutun ![]() Daha fazla bilgi için ‘İklimi Kurtarma Kılavuzu’nu indirin ![]() En önemlisi de 7 adım kampanyamıza dahil olun ![]() ![]() Ampüller hakkındaki gerçekler Ampüllerimi değiştirmek gerçekten bir fark yaratacak mı? Bu kampanya yalnızca ampüllerle ilgili değil ![]() ![]() ![]() İsraf ampülleri tarafından tüketilen enerjinin yüzde doksanından fazlası, ışık yerine ısıya dönüşerek ziyan olur ![]() Yalnızca AB ülkelerinde enerji verimli ampüllere yapılan kökten bir geçişle, 20 milyon ton CO2 salımını engelleyebilir ve 25 orta ölçekli fosil yakıtla çalışan enerji santralinin kapanmasını sağlayabiliriz ![]() Enerji verimli ampüller neden daha iyi? İsraf ampüllerinin harcadığı enerjinin yalnızca yüzde onu ışığa dönüşür ve yüzde doksanı ısı olarak açığa çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|