Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulundu, dinazor, kanatlı

4 Kanatlı Dinazor Bulundu

Eski 07-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dört kanatlı dinozor bulundu!

Çin’de 155 milyon yıllık tüylü ve dört kanatlı küçük bir dinozor fosili bulundu

Nature dergisinin son sayısındaki makaleye göre, Çinli paleontolog Şing Şu ve çalışma arkadaşları, kuzeydoğudaki Liaoning vilayetinin Tiaojişan yöresinde eksiksiz dinozor fosili buldu

Yeni türün, şimdiye kadar bilinen en eski tüylü dinozor ‘archaeopterix’ten daha eskilere gittiği anlaşıldı “Anchiornis huxleyi” adı verilen yeni dinozor türünün, “teropodlar” olarak adlandırılan ve kuşlarla akraba oldukları düşünülen familya içinde yer aldığı belirtildi ‘Archaeopterix’ten daha eski dinozorların tüysüz oluşu, evrim zincirinde eksik halka olduğunu akla getiriyor ‘Anchiornis huxleyi’nin özellikle ayak civarının bol tüylü oluşunun, evrime yeni bir bakış açısı getirebileceği düşünülüyor Araştırmacılara göre, ön ve arka ayakların alt kısımları ile kuyruktaki tüyler, dört kanat ortaya çıkması sonucunu doğurdu Ancak büyük tüyler, sonraki kuş evrimi sırasında daha da büyürken, arka kanatların tüyleri küçüldü veya kayboldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

arkadaşlar sizi bilmem ama ben eski zamanlarda bir denizciydim ozamanlar bir ada bulmuştuk bu ada ekzotik ve başta girmemiş bir ormandı burda garip yaratıklar bulmuştuk dinazorlara benzeyen yaratıklar ama biraz evrim geçirmişleri bu ada haritalarda yok keşvediilmesini istemiyorum vede istemiyorum bu doğa güzelleri olan dinazorları araştırmaya karar verdimbunlar yok olmuşlar ama bu wolkanik vede düşen meteordan kurtulacak birçok türde dinazor var bu meteor dünyanın bir tarafını etkilemiş bu yeşillikler ölünce otculların dünyanın dier tarafında yaşama şans ları kalmamış ama dier tarafta bulunan dinazorların yaşadığını iddaa eden bilim adamları vardı dinazorları gözümle gördüm normalde ben dinazorların öldüğüne inanıyorudum ama artık tam tersine inanıyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

berkant711 Nickli Üyeden Alıntı

arkadaşlar sizi bilmem ama ben eski zamanlarda bir denizciydim ozamanlar bir ada bulmuştuk bu ada ekzotik ve başta girmemiş bir ormandı burda garip yaratıklar bulmuştuk dinazorlara benzeyen yaratıklar ama biraz evrim geçirmişleri bu ada haritalarda yok keşvediilmesini istemiyorum vede istemiyorum bu doğa güzelleri olan dinazorları araştırmaya karar verdimbunlar yok olmuşlar ama bu wolkanik vede düşen meteordan kurtulacak birçok türde dinazor var bu meteor dünyanın bir tarafını etkilemiş bu yeşillikler ölünce otculların dünyanın dier tarafında yaşama şans ları kalmamış ama dier tarafta bulunan dinazorların yaşadığını iddaa eden bilim adamları vardı dinazorları gözümle gördüm normalde ben dinazorların öldüğüne inanıyorudum ama artık tam tersine inanıyorum

:d:d:d:d

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com