![]() |
Fikra Arşivi (Hemideyeni:) (+18) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fikra Arşivi (Hemideyeni:) (+18)FIRSATCI ADAM Adamın biri bir gün felç geçirmiş olan arkadaşını ziyaret etmiş ![]() Sohbet sırasında felçli arkadaşına adam : - Terliklerim yukarıda kalmış, onları bana getirir misin lütfen ![]() ![]() ![]() Adam yukarı çıkmış, bir de ne görsün? Felçli adamın afet gibi dipdiri iki kızı var ![]() - Babanız beni sizinle yatmam için gönderdi, demiş ![]() ![]() ![]() Kızlar : - Nasıl olur! ![]() ![]() ![]() Adam : - İnanmıyorsanız soralım babanıza, demiş ve aşağıya seslenmiş : - İkisini de miiiii? ![]() ![]() Felçli adam bağırmış : - İkisini de, ikisini deeeee ![]() ![]() ![]() Muhtar ve Hemşire Köye yeni tayin olan hemşireyi gözüne kestiren muhtar, çeşitli yöntemlerden sonra köyün ormanı içinde bir gezintiye ikna eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Hemşire hanım, buradan ötesi zaten orman işletmesine ait ![]() ![]() ![]() ![]() HANIM EFENDİ VE HEMŞİRE kadın hizmetçisini kocasıyla yakalar ve onu işten çıkartır ![]() -beni işten çıkartabilirsiniz ![]() ![]() hanımefendi: -bunu kim söyledi -kocanız ![]() ![]() -bunu da mı kocam söyledi ![]() -hayır, şoförünüz ![]() ![]() PATRONUNKİ adamın haydarı baya baya büyükmüş -birgün gezerken bir levhaya takılmış gözü -şeyi büyükler derneği -hemen gidip üye olmak istemiş -kapıda görevli hamşerim ne kadar seninki? - adam sıkılarak ya işte çorabıma kadar demiş -kapıcı gülmüş yahu benimki kemer yapıp belime kravat yapım gömlegime demiş ve eklemiş her halde seni almazlar ![]() -adam tam giderken bir ses "haydi hopppa! haydi hopppa!" merakla sormuş nedir bu sesler -kapıcı "ha o mu? patronunkini işemeye götürüyorlar" demiş ![]() 4 Şart Papa, son günlerde testislerindeki dayanilmaz sancilardan dolayi perisan durumdaymis ![]() Bunun üzerine kardinaller ne yapacaklarina karar verebilmek için olaganüstü durum toplantisinda bir araya gelmisler ![]() Toplantida, sehrin en saygin doktorunun gizlice getirilmesine ve Papa' nin muayene ettirilmesine karar verilmis ![]() Ertesi gün Doktor gelmis ve bir saatlik bir incelemeden sonra merak ve endise içerisinde beklemekte olan kardinallerin yanina giderek: -"Teshisime göre maalesef, Papa milyonda bir rastlanan bir hastaliga tutulmus ![]() ![]() -"Peki doktor bunun bir çaresi yok mu?" diye sormuslar ![]() -"Papa' nin üç gün boyunca araliksiz seks yapmasi gerekiyor" demis ![]() Bunu duyan kardinaller saskinlik içinde: -"Tek çare bu mudur doktor ?" diye tekrar sormuslar ![]() -"Maalesef tek çare bu " diye cevaplamis doktor ![]() Kardinalleri bir düsünce almis ![]() ![]() ![]() ![]() -"Tanri günahlarimizi affetsin ![]() -"Bu durumu, ancak dört sart yerine gelirse kabul ederim, aksi halde Tanri'ma kavusmak tercihim olacaktir" demis ![]() -"Dört sartiniz nedir efendim?" -"Birinci sartim" demis Papa, -"Beraber olacagim kadin kör olmali ki,kiminle yattigini görmesin" -"Ikinci sartim, sagir olmaliki, seslerden nerede oldugunu anlamasin" -"Üçüncü sartim, dilsiz olmaliki, hiç bir yerde bir sey konusamasin" Kisa bir sessizlikten sonra Kidemli Kardinal sormus: "Dördüncü sartiniz nedir hazretlim ?" Papa, kardinallere dönüp cevap vermis: -"Büyük gögüsleri olsun!" |
![]() |
![]() |
|