![]() |
Msn Vakası (Önemli Senin Başınada Gelebilir) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Msn Vakası (Önemli Senin Başınada Gelebilir)Uzun ama çok etkileyici mutlaka sonuna kadar okuyun >*O gece mail kutusuna gelen bir notun tüm geleceğini etkileyeceğini >bilemezdi ![]() >kaplamıştı ![]() >sayfada değişik renklerde güller tüm ihtişamıyla gözler önüne >seriliyordu ![]() > >" Hiçbirisi senin gibi olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() >Fulya çok şaşırmıştı ![]() >çağrışım yapmamıştı ![]() >Sonraki günlerde benzer mesajlar gelmeye devam etmişti ![]() >farklı çiçekler kaplıyordu ekranını ve son sayfada yine aynı şeyler >yazıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() > >Fulya bu esrarengiz kişiyi merak etmeye başlamıştı ![]() ![]() >mesajı yanıtlamayı düşündü ![]() >İster istemez etkilenmişti ![]() >hissediyordu ![]() ![]() ![]() >Kim acaba diye kendi kendine sorarken birden parmaklarının klavyeye >uzandığını farketti ![]() >" Bu çiçekleri bana neden gönderiyorsunuz? Lütfen kimliğiniz >hakkında bana bilgi verirmisiniz? ![]() ![]() ![]() > >Yazdıkları sadece bu kadardı ![]() >"Gönder " >tuşuna bastığında hayatının >ne hale geleceğini asla bilemezdi ![]() ![]() ![]() > >Ertesi gece heyecanla mail kutusuna baktı ![]() >Mail >daha gelmişti ![]() ![]() >maili açtı ![]() >şunlar >yazıyordu; >- " Beni gerçekten merak ediyorsan yarın öğleden sonra saat 2'de >bilgisayarının başında ol ve msn' in açık olsun ![]() ![]() ![]() > >Fulya o geceyi biraz heyecanlı birazda huzursuz geçirdi ![]() ![]() ![]() >boyunca hep bu konuyu düşündü ![]() >bu >mailleri ona gönderiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() >Ertesi gün saat 14 ![]() >açtı ![]() >Bir süre sonra ilk mesajı almıştı ![]() >- " Merhaba çiçeğim ![]() ![]() ![]() >hissetti ![]() ![]() ![]() >- " Merhaba ![]() ![]() ![]() >- " Sizi tesadüfen buldum ![]() >adresiniz vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() >size her gece birbirinden güzel çiçekleri maillemeye başladım ![]() >- Peki ama " hiçbirisi senin gibi olamaz ![]() >oluyor? >- İkimiz de çiçekleri çok seviyoruz değil mi? O zaman birbirimizi de >çok seveceğiz desem herhalde yanlış olmaz ![]() >Fulya ne diyeceğini bilemiyordu ![]() ![]() >Sonra >; - Bakalım zaman ne gösterecek ![]() >memnun olacağım ![]() >-Hiç gerek yok ![]() ![]() ![]() ![]() >Fulya iyice afallamıştı ![]() >tarafın çıkmış olduğunu gördü ![]() >olmadı ![]() >Herhalde elektrikleri kesildi ya da başka bir sorun çıktı " diye >düşündü ![]() ![]() ![]() > >O gece ve sonraki geceler meçhul kişiden hiç mail gelmedi ![]() >msn' i açıyordu ama orayada gelen giden yoktu ![]() >yiyordu ![]() >sinirlerini germeye başlamıştı ![]() >geçmişti ve Fulya bu esrarengiz kişiyi unutmaya başlamıştı ![]() >Bir gün çalıştığı iş yerine sivil polisler geldiler ![]() >arıyorlardı ![]() >" Benimle ne işleri olabilir " diye düşünürken odasına giren >polislerden biri kollarına kelepçeyi takı vermişti ![]() >oluyor, ben ne yaptım ki " diye avaz avaz bağırmaya başlamıştı ![]() >Polisler bilgi vermiyordu ![]() >" Bizimle emniyete geleceksiniz " diyorlardı ![]() >vurulan kelepçeler moralini çok bozmuştu ![]() >Neler olup bittiğini çözmesi olanaksızdı ![]() > >Emniyet Müdürlüğüne gidene kadar polisler tek kelime bile >etmemişlerdi ![]() >Kapısında " Dolandırıcılık Masası " >yazan bir odaya girdiğinde hepten şaşkına dönmüştü ![]() >polis >: >- " Buyrun Fulya hanım oturun " diyince ilk sandalyeye kendini >atıverdi ![]() >- " Söyler misiniz neler oluyor ? Bu bir şakaysa çok ağır bir şaka >oldu ![]() ![]() ![]() ![]() >Daha lafını bitirmemişti ki kendisine oturmasını rica eden polisin >sert bir ifadeyle " Hep böyledir ![]() ![]() ![]() ![]() >sözleri başını döndürmeye yetmişti ![]() >yığılıp kaldı ![]() >farketmişti ![]() >gözlerle etrafına bakıyordu ![]() >Biraz sonra kendisini iş yerinden alan polislerden biri yanına >geldi ![]() >- İyi misiniz Fulya hanım? Kendinize geldiyseniz artık işimize >bakalım ![]() >Güçlükle doğrulmuştu ![]() >girdiler ![]() >Aynı sandalyeye oturmuştu ![]() >- Fulya hanım, dolandırıcılıkla suçlanıyorsunuz ![]() >son >15 gün içinde tam 28 işlem yapılmış ![]() >trilyon lira hesabınıza yatmış ve oradan da başka bir hesaba havale >edilmiş ![]() >-Olamaz ![]() ![]() ![]() ![]() >var ![]() ![]() >-Fulya hanım,şimdi bize işbirliği içinde olduğunuz kişilerin >adlarını > >vermenizi istiyoruz ![]() >-Siz neler diyorsunuz? Ne işbirliğinden bahsediyorsunuz? ![]() >-Dolandırıcılık bayan ![]() ![]() ![]() ![]() >Ayrıca > >bu kadar parayı ne yaptığınızı da bize derhal açıklayın ![]() >hıçkıra > >hıçkıra ağlamaya başlamıştı ![]() ![]() >ifade verebilecek durumda değildi ![]() >Sinir krizleri geçirmeye başlamıştı ![]() >odada bulmuştu ![]() >küçük bir odaydı ![]() ![]() >Sabahın ilk ışıkları küçük pencereden içeri süzüldüğünde gün >ağlıyordu > >gözlerinde ve üşüyordu ![]() ![]() ![]() >polis kolundan tutup kendisini takip etmesini söyledi ![]() >bir yürüyüş sonrasında tekrar ilk geldiği odaya varmışlardı ![]() >Fulya'nın yüzü solmuştu ve tir tir titriyordu ![]() >fincan çay verdiler ![]() >sonrada yudum yudum içmeye başladı ![]() >-Başınız iyice dertte bayan ![]() ![]() ![]() >hesabınıza havaleler yapmış ve ardındanda 4 trilyonu >3 ayrı hesaba aktarmışsınız ve bu paralar ertesi gün ilgi >hesaplardan >çekilmiş ![]() >-Benim hiçbir bilgim yok, ben bir şey bilmiyorum diyebildi ![]() ![]() >sarsıla sarsıla ağlamaya başladı ![]() >- Bugün savcılığa çıkaracağız sizi ve tutuklanacaksınız ![]() >bize > >yardımcı olun da şu işi çözelim ![]() >Fulya darmadağınık olmuştu ![]() ![]() >tutuklanacaksınız " sözünü hatırlayıp daha da büyük bir korkuya >kapıldı ![]() ![]() >aldılar ![]() ![]() >zarfında neler olup bittiğini asla anlayamadı ![]() >geldi ve kendisini takip etmesini söyledi ![]() >binmişlerdi ![]() ![]() >Savcı 55-60 yaşlarında babacan tavırlı biriydi ![]() >-Otur kızım deyişi Fulyanın içini birazcık da olsa rahatlatmıştı ![]() >- Anlat bakalım kızım ![]() >- Benim bahsettiğiniz işlerle hiç ilgim yok savcı bey dedi ![]() >-Banka hesabınız öyle demiyor ![]() ![]() ![]() ![]() >olmuştu >- Bakın ayın 13 ünde sarıgül notuyla 750 milyar, 17'sinde beyaz >zambak > >notuyla 2 trilyon ve 19'unda da siyah lale notuyla kalanını havale >etmişsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() >oluyor > >Birden irkildi ![]() >vardı ![]() >dolduruyordu ![]() >kendisine gönderilen maillerden bahsetti ![]() >dinliyordu ![]() >Maillerin bu işle ne alakası olabilirdi? >Savcı ber bir yere telefon açıp birisinin odasına gelmesini istedi ![]() >Bir süre sonra odaya genç bir kız geldi ve * >*-Fulya hanım siz bu hikayeyinizi baştan sona kadar hiçbir şeyi >atlamadan bana tekrar anlatırmısınız ? dedi ![]() >-Tabi dedi ağlamaklı sesiyle ![]() ![]() ![]() >başladı ![]() > >Her gece gelen maillerden bahsetti ![]() >Sarı güllerden ,siyah lalelerden ![]() ![]() ![]() ![]() >bir >şey daha olmalı dedi kız ![]() >anlattığını sanıyordu ![]() >- Peki ![]() ![]() >olduğunu > >merak ettiğimi sormuştum ![]() >demişti ![]() >-Yani siz onunla msn'de görüştünüz öyle mi? >- Evet diye cevap verdi Fulya ![]() ![]() ![]() >Fulya' >nın duyamayacağı şekilde bir şeyler anlattı ![]() >Sonra da aceleci adımlarla odadan çıktı ![]() ![]() >Bak >kızım ![]() ![]() >Yoksa > >gençliğine yazık olacak ![]() ![]() ![]() >Fulya hüngür hüngür ağlamaya başladı ![]() >- Koyverme kendini hemen ![]() >miyiz ![]() ![]() ![]() > >Sonra Fulyayı bir başka odaya aldılar ![]() >Aradan ne kadar zaman geçmişti ![]() ![]() >kadar burada kalacaktı? >Kapı açıldı ve savcı beyle diğer genç kız içeriye girdiler ![]() >Yüzlerindeki ifade Fulya'yı biraz olsun rahatlatmıştı ![]() >ağlamaktan > >kan çanağına dönmüştü ![]() ![]() >Fulya ne diyeceğini şaşırmıştı ![]() ![]() >yanına > >yaklaştı ![]() >-Benim adım Ayşe ![]() ![]() >araştırma sonucu asıl dolandırıcıları tesbit ettik ![]() >benimle ne ilgisi var? ![]() >var ? >Ayşe gülmeye başlamıştı ![]() >- Bakın Fulya hanım sizi msn'de konuşmaya çağırmasının tek nedeni >vardı ![]() ![]() ![]() ![]() >Sonrası onlar için çok kolay oldu ![]() >sizinle > >ilgili tüm bilgileri ele geçirdiler ![]() >sizin >hesabınıza para aktardılar ve ardından da sahte isimlerle açtıkları >kendi hesaplarına aktarıp buradan paraları çektiler ![]() >şaşkın öylesine çaresizdiki ![]() ![]() ![]() >dinlenin ![]() >alacağız ![]() > >Ayşenin de yardımıyla dışarı çıktılar ![]() >ettmişti sanki ![]() ![]() ![]() ![]() >Alelacele kendini banyoya attı ![]() >kendisine ![]() ![]() >daldı ![]() ![]() >Çiçekler ona saldırıyor, her tarafını yara bere içinde >bırakıyorlardı ![]() > >Uyandığında ter içinde kalmıştı ![]() >bilgisayarın elektrik bağlantısını kopardı ![]() > >Perdeyi açıp dışarı baktığında ise hala Gün ağlıyordu gözlerinde ![]() >Üşüyordu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|