Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ait, benliğimize, çürüyorlar, değerlerimiz

Benliğimize Ait Değerlerimiz... Çürüyorlar...

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evet arkadaşlar Böyle bir konu açmak aklımın ucundan dahi geçmiyordu Malesef açıyorum Evet arkadaşlar biliyorsunuz ki son yıllarda iyice milli benliğimizi kaybetmeye başladık Mesela Japon insanı Batı'nın ilmini getirdi Kültürünü ise bıraktı Kendi kültürünü korumayı başardı Lâkin bizim insanımız Batı'nın ilmini bıraktı gitti kültürüne özendi Sonuç ortada Neyse bunlar bildiğiniz şeyler Fakat benliğimize ait değerlerin çürümeye yüz tuttuğunu biliyorsunuz Ancak bilmeyenler de çok Mesela bir filmde bir türke küfür edilse hemen karşı çıkıyorsunuz Birisi Atatürk'e küfür etse hemen galeyana geliyorsunuz Resmen milliyetçilik damarınız tutuyor Ya da birisi Türk bayrağını yaktığı zaman delleniyorsunuz resmen Aslında doğrusunu yapıyorsunuz bir yerde Milli benliğimize ait ögeleri savunuyorsunuz Peki söz konusu Türkçe olunca? "Sanal ortam yaz gitsin" Peki bunun bayrağı yakmakla, Atatürk'e küfür etmekle aynı yere çıktığına dikkat ediyor musunuz?
Bir kişinin söylediği bir sözü hiçe saymak nedir? Düpedüz ona küfür etmektir İşte Türkçe dilini yani dilimizi bozarak Atatürk'ün sözlerini hiçe sayıyorsunuz Yani başkası küfür ettiğinde galeyana gelen siz kendiniz küfür ediyorsunuz işte? Haksız isem söyleyin Ne var yani düzgün yazıversen? Kısaltma ya da kolaylık olamaz bunun bahanesi 9 Harfli bir kelimeyi 11 hafte yazmakla kısaltma olmaz 2 Harfli bir heceyi 3 harfle yazmak ta kısaltma olmaz Ha uyarınca "Sana mı kaldı kardeşiim kimsin seen alooo" Evet kardeşim bana kaldı Zira orada yok edilen benim öz dilim Benim anadilim Benim varlığım Benim benliğim Ha uyarınca anamıza kadar küfür yiyoruz orası ayrı tabii Ana kavramı bilmeyen adam dil kavramını nereden bilsin Ona "Analar kutsaldır" diyen olmamış ki "Türkçe önemlidir" diyen olsun Kimse öğretmemiş ki "Anaya küfür edilmez" kim öğretecek "Türkçe bizim benliğimizdir" Bu yaptığınız yobazlık olmuyor da ne oluyor? Öyle bayrağı yakıldığında ne bileyim maç kaybettiğinde kazandığında Türküm demekle olmaz bu iş Türküm diyorsan, Türk Kimliğini gururla taşıyorsan Türk dilini de gururla konuşacaksın

Okumaya zahmet edenlere teşekkürlerimle

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Güzel bir noktaya değindiğin için sana teşekkür ediyorum
Zaten dil bir toplumun kültürünün nesilden nesile aktarılmasını sağlayan ,aynı zamanda da kültürün temellerindendir bir toplumu ayakta tutansa onların ortak kültürüdür diğer devletler bir toplumu yıkmak istiyorsa önce dilini mahvetmekle işe koyulur dil katledilince toplumdaki o kültürel ahenk giderek bozulur ondan sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir
İnsanlar Türkçeyi güzel kullanmak için çırpınırken bazı kişiler nasıl oluyor da sözde şekilli ve güzel yazacağı mantıksızlığı çerçevesinde güzel dilimizi katlediyorlar anlayamıyorum anlayamayacağım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com