![]() |
Atatürk Boğulmasın Diye.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Boğulmasın Diye..> Hatırlar mısınız bilmem ![]() ![]() ![]() > Geçtiğimiz yıllarda 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde küçük bir kız > çocuğu "Atatürk ölmüş" diye hüngür hüngür ağlıyordu ve anne babası da > küçük kızı sakinleşsin diye "ama o bizim kalbimizde yaşıyor" diye > avutmaya çalışıyorlardı ![]() > sakinleştirememişlerdi ![]() > sayfalarında konu olmuş, hepimiz duygulanmıştık ![]() > okuyunca biran bu olayı anımsadım ![]() * * * > Efendim olay otistik çocukların eğitildiği bir okulda geçiyor ![]() > Musa öğretmen çocuklara Atatürk´ü anlatırken "O ölmedi içimizde yaşıyor" diyor ![]() > Aradan bir süre geçiyor, küçük çocuğun ailesi öğretmene eskiden çok su > içen çocuklarının artık su içmediğinden yakınarak, yardım talep ediyor ![]() > Musa öğretmen çocuğa neden su içmediğini soruyor ![]() > Çocuğun öğretmenine verdiği yanıt yeri göğü inletecek, gözyaşlarını suya-sele çevirecek bir yanıttır ![]() > Küçük çocuk "içinde yaşattığı Atatürk boğulmasın diye su içmemektedir ![]() > Öğrencisini gözyaşlarıyla bağrına basan Musa öğretmen; > "İstediğin kadar su içebilirsin, Atatürk çok güzel yüzme biliyordu" deyince > Hayat normale dönüyor ve küçük çocuk içinde özenle koruduğu > Atatürk´ünün yüzme bildiğini öğrenince yeniden su içmeye başlıyor ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|