![]() |
Albert Einstein'ın Hocasına Cevabı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albert Einstein'ın Hocasına Cevabı..Daha önce verildi ise özür dilerim ![]() Albert Einstein'ın Hocasına Cevabı ![]() ![]() Bir üniversite profesörü öğrencilerine şu soruyu sorar; - Var olan her şeyi Allah mı yarattı? Cesur bir öğrenci ayağa kalkar ve yanıtlar ![]() - Evet, her şeyi Allah yarattı! Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine 'evet efendim' diye yanıtlar ![]() Profesör devam eder; - Eğer herşeyi yaratan Allah ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Allah yaratmış olur ve çalışmalarımızda uyguladığımız 'kesinleştirme' prensibine göre de (haşa) Allah şeytandır ![]() Öğrenci böyle bir önerme karsısında şaşırır ve yerine oturur ![]() öğrencilerine bir kez daha Allah’ın bir efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur ![]() Bu arada bir öğrenci ayağa kalkar ve -Bir soru sorabilir miyim profesör? der ![]() Profesör de sorabileceğini söyler ![]() - Soğuk var mıdır? diye sorar ![]() Profesör; - Nasıl bir soru bu böyle? Tabiî ki vardır, diye cevaplar ![]() Öğrenci; - Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur, hayatta/gerçekte biz soğuğu, sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz ![]() ![]() ![]() ![]() duyumsadıklarımızı tarif etmek için yarattığımız bir kelimedir, der ve devam eder, - Profesör, karanlık var mıdır? Profesör; - Tabiî ki vardır ![]() Öğrenci cevaplar: - Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim ![]() ![]() hayatta/gerçekte karanlık, ışığın yokluğudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Efendim şeytan var mıdır? Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte yanıtlar; - Tabiî ki ![]() ![]() ![]() şiddette yer alır ![]() değildir, der ![]() Öğrenci devam eder; - Şeytan yoktur efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Profesör yerine oturur ![]() ![]() SmALL_[] |
![]() |
![]() |
![]() |
Albert Einstein'ın Hocasına Cevabı.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albert Einstein'ın Hocasına Cevabı..Değişik bir paylaşım olmuş ![]() ![]() ![]() Zaten Einstein kendisine sorulan soruları hep böyle düşünrekten cevaplarmış ![]() |
![]() |
![]() |
|