![]() |
Kimdir Bordo Bereliler .... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimdir Bordo Bereliler ....Özellikleri 1-Subay ve Astsubaylardan oluşuyor ![]() 2-üç-üçbuçuk yıl eğitim alıyorlar ![]() 3-Gönüllülük esasına göre seçiliyorlar ![]() 4-Yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var ![]() 5-Daha sonra ihtisas alanına göre 10-52 hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı ihtisas eğitimleri var ![]() A- YURT İÇİ TEMEL KURSLARI -Muharebe temel eğitimi -Göğüs göğüse muharebe -Uzak mesafeli keşif devriye -Sızma -teşhis ve tanıma -Hayatı idame -kaçma kurtulma -Hedef atrifi,Ateş tanzimi -Psikolojik Harekat -Tahrip -Paraşüt -Kurbağa adam -Gayri nizami savaş -Özel harekat türleri ![]() ![]() B-İHTİSAS KURSLARI -yer ekip komutanlığı -tahrip teknikleri ![]() -İlk yardım -Cerrahi müdahale teknikleri -Mühimmat imha -Hafif ve ağır silah uzmanlığı -İstihbarat uzmanlığı -Muhabere kursları -psikolojik harekat kursları C-YURT DIŞI KURSLARI Ranger -Hava İndirme -Sivil İşler -Halkla İlişkiler -Hayatı İdame -Psikolojik harekat Tümü iyi paraşütçüdür ![]() ![]() Bordo berelilerin görevi özel harekât ve savunmadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özel operasyonlarda sessizlik ve hız en önemli değerdir ![]() K ![]() ![]() 200 metrede hâlâ nokta atışı yapabiliyorlar ![]() Ordudaki çoğu askerin hayalidir bordo bereli olmak ![]() ![]() ![]() Bordo bereli bildiğiniz askerlere benzemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PKK mağarasında bulunan bir yazı; Eğer bir asker sizi Gördüğü Zaman Durmadan Ateş Ediyorsa, Bilin Ki O Acemidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer Sadece Sizi Gördüğü Zaman Ateş Ediyor Saklandığınız Zaman Duruyorsa O Bir Komandodur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer Sizi Gördüğü Zaman Ortadan Kaybolmuşsa Ve Etraf Sessizce Bilin Ki O Bordo Berelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PKK'lılara yakalandığı zaman sorulmuş; 'Türk askerinin geldiğini nasıl anlarsın'? Şarjörünü üstümüze boşaltarak ![]() Komandonun geldiğini nasıl anlarsın'? Yarım şarjörü üstümüze boşalttığı zaman 'Peki bordo berelinin geldiğini nasıl anlarsın'? TAK! Bordo Berelilerle ilgili 3 olay Olay 1: Doğuda bir gece 12 kişilik bir komando birliği aldığı talimat üzerine dağa çıkıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şifrelerin birbirlerine söylenmemesi ve aradaki ihmalkârlıklar yüzünden 3 komutan ceza alıyor ![]() Olay 2: 11 kişilik bir bordo bereli timi bir köyün güvenliğini sağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç: 2 saat sonra o köyden tabiri caizse eser yok ![]() Olay 3: Amerikanın askerlerimizin kafasına çuval geçirdiği o olayda orda 2 bordo bereli vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O olaydan sonra orda bordo bereli olduğunu o zamanki Amerikalıların basındaki komutan öğrendi ve telefonla genelkurmayı aradı ![]() 'Askerlerinizin gösterdiği anlayış beni çok mutlu etti ![]() Ayrıca bordo bereliler dünyada "güven atışı eğitimi" alan tek birlik ![]() Nedir bu güven atışı? -iki adet bordo bereli karşı karşıya geçer ![]() -ilk önce ikiliden birisi başının üzerinde kitap büyüklüğünde bir hedef tutar ![]() -diğer bordo bereli iki elinde iki tabancayla yürüyerek o hedefe gerçek mermilerle ateş eder ![]() -yolun yarısına geldiğinde arkasını dönüp, tabancaları bacaklarının arasından hedefe doğru sıkmaya devam eder ![]() mermiler bitince roller değişir, bu kez ateş eden kişi hedefi tutar, atış sırası diğerine gelir ![]() bu eğitim hergün yapılır ![]() Eğitimden iki örnek ; Özel Kuvvetlere girecek olan adaylar boş bir araziye götülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 saat dolduğunda komutanlar ve denetçiler yola koyulur ![]() ![]() ![]() Diğer bir egitimde de adayların hepsi Zodyak botlarla denizin ortasına götürülürler ![]() ![]() ![]() Dirençli olan yaklaşık o suda 3 saat hayatta kalmayı başarır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer bir eğitimde de komando cehennem haftası denilen bir eğitimden geçer ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kimdir Bordo Bereliler .... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimdir Bordo Bereliler ....Benzer Konuyu Ben Açmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herhalde gözünden kaçmış ![]() |
![]() |
![]() |
|