Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anı, dejavu, hissi, olma, yaşağıdın, yaşamış, önce

Yaşadığın Anı Daha Önce Yaşamış Olma Hissi ! [Dejavu]

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yaşadığın Anı Daha Önce Yaşamış Olma Hissi ! [Dejavu]

Arkadaşlar bu olay benim başıma birçok kez geldi ve araştırdım tek benim başıma gelmiyormuş eminimki sizin başınızada çok kez gelmiştir sanki yaşadıklarını daha önce tekrar yaşamış gibi hisseder insan kendini frmda daha önce verildimi bilmiyorum benim aklıma geldi paylaşmak istedim

Beyinde oluşan bir aksama sonucu, o an ı ışık hızıyla iki kere algılamak suretiyle yaşandığı da iddia edilmiştiralgılama o kadar hızlıdır ve her şeyi yeni baştan oluşturur ki ilkini çok önceden hissetmiş gibi oluruz
yaşadığımızı yaşadık, artık sadece hatırlıyoruz fakat bundaki bir aksamadır dejavu denilirse, kısmen katılırımöğrendiğim çoğu şey sadece hatırlamama neden oluyorçok temel prensipleri öğrenmişiz diye düşünüyorumtemel renkler desek bunlara, onlardan sürekli ton lar elde ediyoruz ve bugüne kadar yakaladığımız tonları çok sık tekrar etmekle birlikte, bugüne dek bulabildiklerimizin dışına çok nadir çıkıyoruz
zihinde her şey mümkündür

Herkes tarafından bilinenin dışında bir tanımlama olcak ama bence en dogrusu bu yani işin geçegi bu İnsanlar yaratıldıgında yani ilk defa ana rahmine düştügünde yüzüne kaderi okunur hayatta neler yapacagı ve nelerle karşılaşacagı falan ona anlatılır biz aslında yaşadıgımız olayları önceden birinden dinledik ve aklımızda bir hayal canlandı bu aşamadan sonra yani hayata geldigimizde, benligimizi kazandıgımızda, bazı olayların kafamızda canlanan hayali ile gerçek hayatta oluşları tam anlamıyla olmazsa bile bir örtüşme olur ve sanki ben bu anı birkere daha yaşamıştım diye düşünürüz aslın da tekraralanma falan yok sadece bir hatırlama var tabi dejavu dahada degişik yerlerde kullanılıyor mesela her gün aynı yerden ekmek alırsan bu ekmekcini karşısında devamlı oturan birisi sen hergün aynı saatte orda görecektir ve bu onun için bir dejavudur dejavu tanımını bunun gibi olaylarda kullamak insanlara daha mantıklı geliyor Hatta Ceza’nin son albümünde de Dejavu diye bir parcası var oda Dejavunun bu son tanımı üzerine kurulu bir parça olmuş kısacası Dejavu herkesin kabul ettigi anlamıyla bir tekrarlanım bazılarının ve benimde kabulettigimiz şekli ile bir hatırlama (kaderde anlatılanları)

Dejavu,yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur Ânı daha önceden yaşamışlık halidir Fransızcada : déjà (daha önceden) ve voir (görmek) fiilinin geçmiş zamanda çekimi olan vu nun birleşiminden türemiştirBeynin : , yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses, vb herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir Beyin bu girdiyi algıladığında kişi bu olayı daha önce yaşadığı hissine kapılabilir
Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da kaynaklanabilir Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf bu olayın daha önce yaşanmış olduğu yanılsamasına kapılır Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır
Dejavunun zıttı jamais-vu dur Bu durumda insanlar tanıdığı bir çevrede yabancılık çekebilirler Dejavu ya benzer sebeplerle ortaya çıkar
Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası hayatlarında en az bir kere dejavu durumunu yaşamıştır
İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur
"adresinden alındı

genellikle insanlar gördükleri rüyaları uyandıklarında hatırlamazlar ve bazı anlarda "bu anı hatırlıyorum ama nasıll??"gibi beyinlerinde bi soru belirir aslında bu daha önceden gördüün rüyadır beyninin bi köşesine yerleşmiştir yani aslında herkes geleceği bi parça görebilir!!

Ben bunları bulabildim sizede oluyormu ?
siz hangi düşünceye katılıyorsunuz ?
sizce nsl bi olay bu dejavu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com