![]() |
Oy Kullanma Rehberi |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Oy Kullanma RehberiOy kullanma rehberi Nerede oy kullanacağız? Oy kullanacağınız yer ve sandık numaranız seçmen bilgi kağıdınızda yazıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimlikle oy kullanabilir miyim? Evet ![]() ![]() ![]() TC kimlik numarası şart mı? Hayır, değil ![]() Hangi saatlerde oy kullanılabilecek? Batı ve orta Anadolu'da saat 08 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saat 17 ![]() O saatte sandık başında sıraya girmişseniz kullanabilirsiniz ![]() Nasıl bir oy pusulası ile karşılaşacağım? İlk kez bu seçimlerde bağımsız adaylar oy pusulasına yazılacak ![]() ![]() Mührü nereye basmam gerekiyor? Parti veya bağımsız aday altında mühür basılacak 2 cm çapında daireler olacak ![]() ![]() Mürekkep karşı tarafa geçerse ne olur? Oy pusulaları uzun olduğu için katlanacak ![]() ![]() Hasta, hamile ve özürlüysem nasıl bir hakkım var? Onlara öncelik tanınacak ![]() Görmeyen seçmene yardım olabilir mi? Ailenizde görme özürlü, felçli veya başka bir nedenle elini kullanamayan varsa ona oy kullanırken, kabinin içine girip yardımcı olabilirsiniz ![]() Yakınım okuma yazma bilmiyor ne yapacağız? Okuma yazma bilmeyenlere yardımcı olunmayacak ![]() Okuma yazma bilmeyen mührü vuracağı yeri belirlemek için ip kullanabilir mi? Sandık başına gittiğinizde, cebinizde, silah veya kesici aletlerin dışında, normal zamanda sokakta yürürken olan her şey olabilir ![]() Oy pusulasına ismimi yazmam gerekiyor mu? Hayır ![]() ![]() Oyumu verdim, şimdi ne yapmam gerekiyor? Oyunuzu verip sandık kuruluna mührü teslim ederken listedeki isminizin karşısına imzanızı atmanız gerekiyor ![]() Sol işaret parmağım yok, boyanacak mıyım? Sol işaret parmağı olmayanların başka bir parmağı boyanacak ![]() Oy kullanmazsam ne olur? Normalde 5 YTL cezası var ![]() ![]() Taşıma ruhsatım var, silah taşıyabilir miyim? Hayır ![]() ![]() ![]() Birinin yerine oy kullanabilir miyim? Kesinlikle hayır ![]() ![]() İçki alabilir miyim? Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Oy Kullanma Kılavuzu |
![]() |
![]() |
#2 |
black_R-O-S-E
|
![]() Oy Kullanma Kılavuzu
![]() |
|