|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
büyük, dünyanın, kıyametin, parşomeni, sırrı, voynich, yazmasının, şifresi |
![]() |
Dünya'nın En Büyük Sırrı: ''Voynich El Yazması''nın Şifresi.. (Kıyametin Parşomeni..) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya'nın En Büyük Sırrı: ''Voynich El Yazması''nın Şifresi.. (Kıyametin Parşomeni..)Dünya'nın en büyük sırrı: ''Voynich El Yazması''nın şifresi ![]() ![]() ![]() ![]() Voynich El Yazması:bilinmeyen bir dille yazılmış;günümüze kadar da tam olarak çözülmemiş,Dünya'nın en büyük sırrıdır ![]() 1450 ila 1520 yıllarında yazıldığı tahmin edilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Kitabı;Roger Bacon,John Dee,ve Edward Kelly dahil,çeşitli kişilerin yazdığı öne sürülse de,bu iddiaların hiçbiri kanıtlanamamıştır ![]() Voynich elyazması,yıllardır dilbilimciler,kriptologlar,tar ihçiler,diğer branşlardan bilimadamları ve meraklılar tarafından yoğun olarak incelenmekle birlikte,çözüldüğüne dair hiç bir kanıt bulunmamaktadır ![]() ![]() ![]() Voynich elyazmasının şaşırtıcı yanı:harfleri İngilizce'ye yada herhangibir Avrupa diline benzemeyen tuhaf bir dil ile yazılmış olmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2001'de,şifre çözmekte uzman kişiler tarafından,bilgisayarlarla yapılan çalışmalar da sonuçsuz kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konu hakkında,forumda 3-4 tane konu açılmıştı ![]() ![]() 1 haftadır bu Yazma'ya kafa yoruyordum ![]() Yazmanın tüm harfleri,başka bir lisanda yazılı;ve bir mana ifade etmiyor ![]() ![]() Resimler de,apayrı kafa karıştırıcı ![]() ![]() 20'ye yakın yabancı internet sitesini taradım;Voynich el yazmasının tümünü indirdim ve bütün sayfalarını inceledim ![]() Ama gerçekten,istediğiniz kadar yazılara bakın;hiç bir anlam ifade etmiyor ![]() ![]() Voynich El Yazması'nın,boş kapağı ![]() ![]() İlk sayfa ![]() ![]() 26 ![]() ![]() ![]() 67 ![]() 75 ![]() 99 ![]() 103 Burada,paragrafların başına yıldızlar konulmuş ![]() Bu yıldızlar,sona kadar böyle devam ediyor; ve bu sayfadan itibaren resimler bitiyor ![]() Yazma'nın sahibi meçhul kişi,psikopata bağlıyor buradan sonra ![]() ![]() ![]() 114 ![]() Son sayfa ![]() ![]() Sanki,yarım kalmış gibi ![]() ![]() ![]() Yazılar silikleşiyor ![]() ![]() ![]() Yüzüklerin Efendisi'ndeki;Moria sahnesini,buradan alıntı yapmışlar sanırım ![]() ![]() ![]() Yine,boş kapakla bitiyor ![]() ![]() Korkmaya başladım ![]() ![]() ![]() Voynich Yazması'nda en çok tekrar edilen söz grupları ![]() 8116 tane,değişik kelime formu ![]() 38000 tane,toplam sözcük ![]() ![]() Ve harflerin,tekrarlanma sayıları ![]() + Yazma'daki tüm karakterlerin,toplam sayısı:160602 --25468 kere geçen: ''o'' simgesi var ![]() Bunun,''0'' sayısı mı;yoksa ''O'' harfimi olduğu tartışılır ![]() Bence 0 sayısı ![]() 25468 kere geçiyor ![]() Ne anlam ifade edebilir? 25468 yılda bir,Dünya'nın formatlanıp;sıfırlanması olabilir ![]() ![]() Yazmadaki yaklaşık 250 sayfayı,baştan 2 kez okudum;ve dikkatlice inceledim ![]() Farklı kelime türlerini saptadım ![]() Aşağıda;değişik türdeki,kelime örneklerini görüyorsunuz: ![]() İlginç bir biçimde,2000'li yıllı tarihleri andıran söz gruplarına rastladım ![]() ![]() 2008-2009,2010,2011-2012,2019,2020,2022,2029 ve 2089 ![]() ![]() Aşağıdaki resim küçültülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() Sürekli aynı şeyi tekrarlıyor ![]() ![]() 2011-2089 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu,57 ![]() ![]() Sağ üst köşede,meçhul yazarın numaralandırmaları var ![]() Bu sayfa numaraları;2 sayfayı kapsıyor ![]() Yani her numarada,2 sayfa var ![]() 2 ![]() ![]() Üstteki sayfadan hemen sonraki bu: ![]() Görüldüğü üzre;sağ üst köşede sayfa numarası yok ![]() Bu sayfanın,sağ üst köşesinde numarası olmadığı için;önceki sayfa 57'ye ait ![]() İlginç bir biçimde, 57 ![]() ![]() İlk kez burada;57 ![]() ![]() Toplam 114 sureden oluşan Kur-an'da:57 ![]() ![]() ![]() Sağ alt köşedeki 5 rakamıysa;57'ye atıf olabilir ![]() ![]() ![]() Ayrıca,Yazma'daki toplam sayfa numara sayısı ne? ![]() ![]() ![]() ![]() 116 !!! ![]() ![]() ![]() Voynich Yazma'sı yazan gizemli kişinin,Kuran'ı bildiğine %100 eminim ![]() ![]() ![]() ![]() Üstteki sayfanın;sol üst köşesinden bir kesit ![]() ![]() 2000'lere dikkat ![]() ![]() ![]() 66 ![]() ![]() ![]() ![]() Bunların hepsi 66 ![]() ![]() ![]() Sayfanın sol alt köşesindeki resim de;çok ilginç ![]() ![]() ![]() Acaba meçhul yazar;2012'nin,şeytanın yılı olacağını mı anlatmak istiyor ![]() ![]() Hemen diğer sayfa:67'deki astrolojik harita,Nostradamus'un kayıp kitabını anımsatıyor ![]() Sakın,bu Voynich Yazması'nı da,o yazmış olmasın ![]() ![]() ![]() Maya takvimi gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki 2 haritanın,boyutları küçük olduğu için;ilgili sayıları gösteremiyorum ![]() Büyültünce,çözünürlük düşüyor ve yazılar silikleşiyor ![]() Konunun sonunda,link verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ejderha'nın yılı ![]() ![]() ![]() Ejderha'nın ağzından çıkan ipin,paralelindeki 2011 yılına; ipin ucundaki yıldızın rotasında birleştiği cc9'a, sonra diğer ipin ucundaki yıldızın bitişiğindeki 2012 yılına, ve aynı şekilde,yukarı doğru 3 ![]() ve de,en sondaki cc089'a dikkat ![]() ![]() ![]() Astrolojiyle ilgili harita serisinin,sonuncusu bu ![]() Haritanın merkezindeki resimde,akılalmaz bir şey var ![]() ![]() Adamın yayının sağ telinin uzantısı,önündeki sözcüğün son harfine bağlanıyor ![]() ![]() 0H02019 yazıyor ![]() ![]() (H;''11'' de olabilir ![]() sonda,kuyruğu bayağı bir uzayan 9 sayısı;''alfa'' işareti de olabilir ![]() ![]() Sanki bilerek yapılmış ![]() ![]() Burada anlatılmak istenen:yayın ucundaki ok fırlatılınca;geri dönülemez bir yola girileceğidir ![]() ![]() ![]() Sayfa 77'nin üstünde,içinden suların geçtiği bir boru ve;suyun 7 yerden boşaldığı bir resim var ![]() ![]() 8'le ve 0'la başlayan sözcüklerin manasını tam kavrayamamıştım ![]() 8'le başlayanların,2'yle başlayanlardan sonraki bir zamanı temsil ettiğini düşünüyordum ![]() Ama burada gördüğünüz gibi;suyun döküldüğü son kısımda;''2020X'' var ![]() ![]() Yani 8'le başlayan karakterler,sizi yanıltmasın ![]() İnsanlığın;kıyamet kopmadan 8000'li yıllara kadar yaşaması çok zor;ve imkansız ![]() Yazma'nın sahibinin;buradaki 8 ve 0 rakamlarıyla başlayan kelimelerle anlatmak istediği,başka bir şey olsa gerek ![]() Belki,milattan önceki yılları kastediyordur ![]() ![]() Buradaki borunun başı:yaratılışı, sonuysa kıyameti;ya da tufanı temsil ediyor ![]() 2 uçun arasında,toplam 5 açıklık var ![]() ![]() ![]() 5 nesil de;resimde,boşalan suların gösterdiği gibi;tufanlarla yok olmuştur ![]() ![]() Resmin birinde ateş var ![]() O,süpervolkan patlaması olabilir ![]() ![]() Ayrıca; Su;toplam 7 yerden boşalıyor ![]() ![]() ![]() Ve 77 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sayfa 85 ve 86 ![]() 2000'li yıllara ilişkin,bolca karakter var ![]() Yazılar çok küçük olduğu için;bunları da gösteremiyorum ![]() Konunun sonundaki linkten;büyültüp bakabilirsiniz ![]() ![]() Sayfa 111 Yukarıda söylemiştim; sonlara doğru,yıldızlı paragraflar var diye ![]() Şimdi,akılalmaz bir şey göstereceğim ![]() ![]() Yıldızlara bakın ![]() İki yerde,yıldızlar iple birbirine bağlanmışlar ![]() ![]() Baştaki,silik bağlanmış ![]() ![]() Ortadakinin bağıysa,çok belirgin ![]() Yıldızların arasındaki bağın,ve özellikle kırmızı yıldızın karşısındaki sayılara dikkat ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki resim küçültülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() Değişik sözcükler ![]() ![]() Hiçbiri, ps değildir ![]() ![]() ![]() Yazma'da genel olarak,bu tip söz grupları var ![]() Aşağıdaki resim küçültülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() Takılmış kaset gibi,aynı sayıları tekrarlıyor ![]() ![]() 2010-2089 ![]() ![]() 2011-2089 ![]() ![]() 2012-2089 ![]() ![]() 2019-2089 ![]() ![]() 2029-2089 ![]() ![]() ![]() ''ccc''ler,Mehdi'ye mi işaret acaba? ![]() ![]() Niye sürekli,2089 tekrarlanıyor? ![]() ![]() "Benim ümmetimin ömrü;1500 seneyi pek geçmeyecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Bu ümmetin ömrü,bin (1000) seneyi geçecek fakat;bin beşyüz (1500) seneyi aşmayacaktır ![]() 2089 yılının hicrisi:1512 ![]() ![]() Peki;2010-2011-2012'de ne olacak? ![]() ![]() Çok basit ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük alâmetler başlayacak ![]() ![]() ![]() Belki 2011'de,büyük bir volkan patlaması olabilir ve duhan başlayabilir ![]() ![]() Ya da,2012'de kutup kayması yaşabilir ve güneş batıdan doğabilir ![]() ![]() Veya,2019'da dabbe çıkabilir ![]() ![]() Bir olasılık,2029'da Dünya'ya göktaşı çarpıp,tufan yaratabilir ![]() ![]() Buzullar eriyor ve deniz seviyesi yükseliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Dünya'daki depremler ve yanardağ faaliyetleri,her geçen gün artıyor ![]() ![]() Kıta'ların batmaya başlaması,an meselesi ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Göktaşı yolda ![]() ![]() ![]() Tufan kapıda ![]() ![]() ![]() Armageddon başlamak üzere ![]() ![]() ![]() Bu El Yazma'sı: Hadislerdeki alâmetler, Nostradamus'un,Edgar Cayge,Vanga'nın uyarıları, Malachy'nin listesi, Maya takvimi, gibi; insanlığa bir uyarı ![]() ![]() Son uyarılar ![]() ![]() Aklımın el verdiğince,Yazma'yı bir nevze olsun çözmeye çalıştım ![]() İnternette böyle yazıları,çok sık göremezsiniz ![]() Hatta bu gizemli bilgileri,kitaplarda bile çok zor bulursunuz ![]() Bu konu hakkında,meraklı olan arkadaşlar vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Son sayfadaki yazıya,bir daha baktım da;-siz de okuyun her harfini ![]() ![]() ![]() ![]() O soldaki kuru kafa,ya da uzaylıya benzer baş şekli de,ürkütücü ![]() ![]() Mahşerde yapacağım ilk iş ![]() ![]() ![]() ![]() Tabi insansa ![]() ![]() Şimdi hikâyenin,en başına dönelim ![]() ![]() ''Voynich El Yazması'nın,1450 ila 1520 yıllarında yazıldığı tahmin edilmektedir ![]() ![]() ![]() Kitap;1969 yılında,''Yale Üniversitesi Beinecke nadir kitaplar'' bölümüne;New York'lu antika kitap satıcısı:N ![]() ![]() ![]() 2001'de,şifre çözmekte uzman kişiler tarafından,bilgisayarlarla yapılan çalışmalar da sonuçsuz kaldı ![]() Bayılıyorum bu sayılara ![]() ![]() ![]() Hayatta hiçbir olay,tesadüf değildir! -alıntı- |
![]() |
![]() |
|