Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Şaşırtıcı / Ürpertici Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakalım, bilen, çıkacakmı, sorusunu, sınıf

Bakalım 3. Sınıf Sorusunu Bilen Çıkacakmı :D

Eski 07-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okulları 3’üncü sınıflara dağıtılan ‘İlköğretim Matematik 3 Öğrenci Çalışma Kitabı’nda yer alan mantık sorusu tartışma yarattı Bu sorunun ilköğretim üçücü sınıf öğrencileri için ‘kazık soru’ olduğu belirtilirken, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'na iletme kararı aldı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim Okulları için, Hülya Nalan Mamaç, Nevzat Ünsal ile Fatma Derya Yavuz’un yazdığı yeni müfredata göre hazırlanan İlköğretim 3’üncü sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı’nın 85’inci sayfasındaki soru dikkat çekti Kitapta, ‘İlginç’ başlığıyla verilen soru şöyle:
“Levent ve Bülent oğullarıyla balık tutmaya gittiler Levent oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu Bülent de oğlunun tuttuğu balığın iki katı kadar balık tuttu Toplam 21 balık tutulmuştu Levent’in oğlunun adı Mert’ti
- Bülent’in oğlunun adı nedir?
- Her biri kaç balık tutmuştur?”
KAYNAK : Milliyet Haber

Msn açınca açılan sayfada gördüm dikkatimi çekti sizinle paylaşmak istedim
Karar Sizin Geleceğimizi Bu Tip Sorularlamı Yetiştireceğiz ?
Zaten Okullarda Liseye Kadar Ayşenin Yaşı Fatoşun Elması Ahmetin Bilyelerinden başka bişi öğretmiyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

basit ya bülentin oğlu levent, leventin oğlu mert ,bülent 12 ,levent 6 ,mertte 3 balık tutmuş zeka sorusu ama 3 sınıfa gitmez
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com