![]() |
Bir Gecede Göz Rengi Değişti! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Gecede Göz Rengi Değişti!![]() Kahramanmaraş'ta doğuştan mavi gözlü 12 yaşındaki Mehmet'in sol gözü bir gecede maviden kahverengiye dönüşmüş ![]() ![]() ![]() Tıp literatüründe sık rastlanılmayan bir durumu yaşayan ve bebekken geçirdiği ateşli hastalık sonucu duyma yeteneğini kaybeden Mehmet'in ailesi, oğullarının tedavisinin yapılarak, konuşacağı günü bekliyor ![]() Cuma-Sevgi Tarkan çiftinin 12 yaşındaki oğlu Mehmet, henüz 6 yaşındayken geçirdiği hastalık nedeniyle duyma yeteneğini kaybetti ![]() Genç çift, uzun süre çocuklarının tedavisi için mücadele etti ![]() ![]() Sevgi Tarkan, oğlunun 6 aylık iken yüksek ateş nedeniyle iç kulak damarlarının kuruduğunu belirterek, Mehmet'in bu hastalık nedeniyle duyma yeteneğini kaybettiğini, dolayısıyla konuşamadığını söyledi ![]() Çocuğunun hastalığını 1 ![]() “Çocuğumun duyma yeteneğini kaybettiğini anlayınca doktora götürdük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oğlunun gözlerinin doğuştan mavi olduğunu ancak 6 yaşında sol gözünün bir gecede maviden kahverengiye dönüştüğünü anlatan Tarkan, “Renkli gözlü çocuğum için renkli bir hayat ve iyi bir gelecek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarkan, oğlunun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitimine devam ettiğini sözlerine ekledi ![]() SIK GÖRÜLEN BİR DURUM DEĞİL Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() “Doğuştan göz farklılıkları enderde olsa rastlanabiliyor” diyen Özdemir, “Ama bir çocukta aniden olan göz rengi değişikliğinin nedenlerini iyi araştırmak lazım ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet'in göz rengi değişikliğini “ilginç” ve “ender” olarak değerlendiren Özdemir, “Mehmet'in göz renginin bir gecede değişmesi hiç rastladığımız bir olay değil ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|