![]() |
3 Böbrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 3 BöbrekÜç böbrek başına dert oldu Bir tesadüf sonucu 3 böbrekli olduğunu örenen vatandaş gelen taleplerden bunaldı ![]() Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan ve bir tesadüf sonucu 3 böbreği olduğunu öğrenen vatandaş, böbreklerinden birini bağışlaması için gelen taleplerden bunaldığını, böbreklerinin bağışlanabilir nitelikte olmadığını söylüyor ![]() Abdullah Kanlı (42), 1997 yılında yüksek tansiyon ve kalbindeki ritm bozukluğu şikayetiyle doktora gittiğini, yapılan tetkikler ve incelemeler ile çekilen filmler sonucu 3 böbreği olduğunu öğrendiğini söyledi ![]() ANNEM BABAM AKRABA EVLİLİĞİ YAPTI Böbreklerinden birinin sağ, diğer ikisinin sol tarafta bulunduğunu belirten kanlı, "O günden sonra bu konuyla ilgili bir daha doktora gitmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BU DURUMDAN BUNALDIM Kanlı, 3 böbreğinin olduğunun duyulmasının ardından kendisiyle irtibat kuran bir çok diyaliz hastasının, böbreklerinden birini bağışlamasını istediğini ifade ederek, "Bu durumdan oldukça bunaldım ![]() ![]() ![]() Bu nedenle kimseye yardımcı olamıyorum ![]() ![]() ![]() FAZLASININ KATKIDAN ÇOK ZARARI VAR Trabzon Tabip Odası Başkanı olan Üroloji uzmanı Opr ![]() ![]() ![]() Aydın, böbreğin fazla olmasının insana bir katkısının olmayacağını, hatta bazı durumlarda katkıdan çok zararı olacağını ifade ederek, "Önemli olan organların fonksiyonlarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() BU TÜR BÖBREKLER ALINAMAZLAR Kanallarının idrar kesesine inmeden birleştiği fazlalık böbrek sahibi olanların sayısının, üçü de farklı kanallardan inen kişilere oranla daha sık görüldüğünü belirten Aydın, şunları kaydetti: "Bu tür böbrekler alınamazlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aydın, bu tür anomalilerin genelde tesadüfen öğrenildiğini, bu kişilerin zaman zaman kontrolden geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi ![]() |
![]() |
![]() |
|