07-13-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeka Testi
nereye açacağım konusunda biraz kararsız kaldım ama burası en iyi;
benim lise öğretmeni çıktı bakalım sizin sonuclar nasıl olcak ?
Zeka (!) Testi
Aşağıdaki soruları tam 1 dk içinde yanıtlamaya çalışın Bir kağıt kalem alın ve yanıtlarınızı not edin, ve her soruya bir defa bakmaya çalışın oldukça ilginç bir zeka testi  )
*1 Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?
*2 Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?
*3 Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?
*4 30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?
*5 Bir çiftçinin 17 koyunu vardı Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü Çiftçinin kaç koyunu var?
*6 Sadece bir tek kibritiniz var İçinde bir gaz lambası, bir gaz sobası ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz Önce hangisini yakarsınız?
*7 Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?
*8 3 elma vardı ikisini aldım Kaç elmam var?
*9 Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?
10 Hakkari' den hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz Şanlıurfa' da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi Diyarbakır' da 8 yolcu indi, 6 yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi 20 saat sonra Edirne' ye vardığınızda şoförün adı neydi?
*
*
Şimdi Yanıtlar:
1 * Hepsinde, tüm aylarda 28 gün vardır *
2 * Bir saat
3 * Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için 1 saat *
4 * 70 eder, yarıma bölmek 2 ile çarpmak demektir *
5 * 9 canlı koyun *
6 * Kibriti *
7 * Ayı beyaz olur Evin her cephesi güneye baktığına göre bina kuzeykutbundadır *
8 * 2 elma *
9 * Sıfır, gemisine hayvan alan Nuh idi *
10 Şoför sizdiniz
*
*Değerlendirme:
10 doğru : Einstein seviyesi
9 doğru : Toplumla uyuşamayan psikolojik bozuk vaka
8 doğru : Mühendis
7 doğru : Üniversite öğrencisi
6 doğru : Lise öğrencisi
5 doğru : İlkokul öğrencisi
4 doğru : İlkokul öğretmeni