Kiler Düzeninin Ana Hatları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiler Düzeninin Ana HatlarıKiler Düzeninin Ana Hatları Kiler düzeni mutfağın düzeninin bel kemiğidir Bu yüzden kilerin organize şekilde düzenlenmesi, mutfağın toplu görünmesi ve daha kolay iş yapabilmeniz için gereklidir![]() İlle de kiler için ayrı bir yeriniz olmasına gerek yok Mutfağınızda uygun olan bir - iki dolabı kiler için ayırabilirsiniz Bu düzeni kusursuz sağlayabilmek için gerekli olan en baş aksesuarlar; sepetler, kancalar, kavanozlar ve kutular ![]() ![]() Adım adım kiler düzeni ![]() ![]() 1 Tüm malzemeyi bir tezgahın üzerine dizin, 2 Tüm malzemeyi elden geçirin ve süresi geçmiş ya da bozulmuş olanları ayırın Yerine koymanız gereken malzemeleri alışveriş listenize ekleyin 3 Kiler dolabınızın raflarını ve kapağını (ya da kapısını) temizleyin Kiler raflarını kaplayabilirsiniz 4 Kilerde muhafaza edeceğiniz malzemeler için cam kavanozlar, plastik kaplar ve paslanmaz çelik kutular kullanın 5 Benzer malzemeleri raflara dizmeden önce kategorize edin Gruplandırma sizin yemek yaparken ihtiyaç duyacağınız en uygun hale gelene kadar, denemeye devam edin 6 Kiler raflarına yerleştireceğiniz malzemeyi tekrar gözden geçirin Kullanım sıklığına göre yerleştirmelisiniz En sık kullandıklarınız göz hizasında olmalıdır 7 Planlamanız netlik kazandıktan sonra, tüm malzemeyi buna göre raflara dizin Kilerinizi her 6 ayda bir kez, yeniden elden geçirip, düzenlerseniz, daima düzenli bir kilere sahip olursunuz
|
|
|
|