![]() |
Duvarlarda İsı Yalıtımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duvarlarda İsı YalıtımıDuvarlarda Isı Yalıtımı duvarda ısı yalıtımı nasıl yapılır - ısı yalıtımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz - ısı yalıtımının püf noktaları * Duvarlarda dışardan ısı yalıtım tercih edilmelidir ![]() * Kısa sürede ısıtmanın söz konusu olduğu yerlerde içten yalıtım tercih edilir, * Isı yalıtım malzemesi sudan etkilenmeyecek şekilde kapalı gözenekli ve yeterli basınç dayanımlı olmalı ![]() ![]() * Isıtılmayan bodrumların dış duvarlarında ısı yalıtım malzemesi, zeminden itibaren yer altı don seviyesi kadar, ısıtılan bodrumlarda ise temele kadar indirilir, * Bodrum iç duvarlarında su yalıtımı var ise, ısı yalıtımı bunun üzerine konur ![]() * Isı yalıtım malzemesinin cepheye kaplanması, cepheye dikine istikamette aralıklı tutturulmuşlatalar arasına da yapılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() * Dış duvarda ısı yalıtım değeri yüksek olan bloklarla duvar örülüp üzerine sıva yapıldığında, döşeme alnı ile kolon ve kiriş yüzeyleri ısı köprüsü oluşturacaktır ![]() ![]() ![]() * Isı yalıtım malzemesi ve kagir malzemenin duvar cephesinde birlikte kullanılmasından dolayı sıva sorunları çıkacaktır ![]() * Duvar yüzeyinde ıslanma ve yoğuşmanın olduğu nemli iklim bölgelerinde ve özellikle kuzeye bakan cephelerde havalandırmalı duvar yapılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|