![]() |
Atatürk Ve Türk Gençliği İle İlgili Bir Anı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk Ve Türk Gençliği İle İlgili Bir AnıAtatürk ve Türk Gençliği İle İlgili Bir anı Türk milletinin yeteneklerinden asla şüphe etmeyen Atatürk, gericiliğin karşısına çıkarak her türlü hurafeliği yasaklamış ve Türk milletinin yeteneklerini çağdaşlık adına kullanmasını sağlamıştır ![]() ![]() ![]() 1937 yılında bir Eylül akşamı, on arkadaş iki sandala binerek Florya?da geziyorlardı ![]() ![]() ![]() - Çocuklar, eğlentiniz çok hoşuma gitti ![]() ![]() Gençler bu ani ziyaretten son derece memnun ve heyecanlı derhal Atatürk'ün bizzat kullandığı sandalı aralarına alıyorlar ![]() ![]() Atatürk: - Aferin çocuklar, Türk gençleri hem çalışmasını, hem eğlenmesini bilmelidir ![]() ![]() ![]() - Çocuklar, diyor, ben bu inkılabı sizin babanızla, dayınızla, ananızla velhasıl bütün vatandaşlarınızla yaptım ![]() ![]() ![]() - Kabiliyetsiz bir milletin başında bulunsaydım, bu inkılabı yapabilir miydim? İçlerinden Sadi adında biri hemen cevaplıyor: - Atam, diyor, sen kabiliyetsiz bir milletin başına gelemezdin ![]() - Bunu söylemenizi bekliyordum, diyor ![]() |
![]() |
![]() |
|