|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ali, atatürk’ün, cebesoy’a, fuat, mektup, yazdığı |
![]() |
Atatürk’Ün Ali Fuat Cebesoy’A Yazdığı Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk’Ün Ali Fuat Cebesoy’A Yazdığı MektupAtatürk’ün Ali Fuat Cebesoy’a yazdığı mektup Mustafa Kemal’in Ali Fuat (Cebesoy) Paşa’ya Yazdığı Mektup 23 ![]() ![]() “Kardeşim, Sina Cephesinde başlayan Filistin askeri harekatının kan ve heyecanla dolu safhalarında kader icabı defedilemeyen felaketli günlerin tevalisinde ibraz buyurduğunuz cesaret ve askeri kudrete, resmi ve muhtelif membaların raporlarına dayanarak harekatı takibim sırasında vakıf olmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() Falkenhayn Paşa ile Sina harekatına dair ilk karar ve tedbirlerde ve sevk-ı idare noktasında bugün vaki, o gün için bir tasavvurdan ibaret olan feci hakikatleri devlet ricalimize de kabul ettirmek ve ona göre sevk-ı tedbire muvaffak olmak mümkün olamaması yüzünden Yedinci Orduyu ve ondan sonra verilen İkinci Orduyu kabul etmeyip İstanbul’a gelmiş olduğumu duymuşunuzdur ![]() ![]() ![]() Yirmi gün seyahat esnasında bir şey yok, tam avdette trende yeniden hastalandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mektubu eski arkadaşım ordunuz Sıhhiye Reisi Hüseyin Beyin hareketinden istifade ederek yazabiliyorum ![]() ![]() M ![]() |
![]() |
![]() |
|