![]() |
19 Mayıs Sözleri - 19 Mayıs Mesajları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 19 Mayıs Sözleri - 19 Mayıs Mesajları19 Mayıs Sözleri - 19 Mayıs Mesajları 19 mayıs ile ilgili sözler - 19 Mayıs Kutlama Mesajları - 19 Mayıs Sözleri 2011 - 19 Mayıs Tebrikleri - 19 Mayıs sözler - 19 Mayıs Atatürk sözleri - 19 Mayıs Şiirleri - Atatürk'ün 19 mayıs ile ilgili sözleri ![]() Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır ![]() ![]() ![]() Tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk’ün doğum günüm dediği ve bu günü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs’tır ![]() Bu tarihi günde, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla anar, aziz milletimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım ![]() Ülkemizin ulaştığı seviyenin, milletimizin Atatürk’ün işaret ettiği hedefleri gerçekleştirme konusundaki kararlılığının bir yansıması olan bu bayramımızda, Büyük Önder Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla anar, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Bayramı’nı kutlarım ![]() 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın … ![]() ![]() Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır ![]() ![]() ![]() Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum ![]() ![]() Kısa 19 Mayıs Kutlama Mesajı Türk Milleti’nin büyük önderi Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramda milletimize sağlık, huzur, güven, başarı ve mutluluklar diliyorum ![]() 19 Mayıs 1919 tarihi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı tarih olması sebebiyle oldukça önemlidir ![]() ![]() Gençliğe büyük önem veren Atatürk, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir ![]() ![]() ![]() Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum ![]() ![]() 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür ![]() *** "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor ![]() ![]() *** Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür ![]() *** Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez ![]() *** "Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz ![]() ![]() *** "Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklâli kurtarılmaz ![]() ![]() ![]() *** Zafer, barışın en kısa yoludur "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** "Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** "Ben Samsun’u ve Samsun Halkını gördüğüm zaman, memlekete ve millete ait bütün düşünce ve kararlarımın yerine getirilebileceğine dair bir defa daha kuvvetle inanmıştım ![]() ![]() ![]() ![]() *** 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür ![]() *** Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor ![]() ![]() ![]() *** Bütün ümidim gençliktedir ![]() ![]() *** Türk çocuğu, çok zekisin, bu belli; fakat, zekanı unut, daima çalışkan ol ![]() *** “Efendiler, ben bu kararların hiçbirini yerinde bulmadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** “Milletin istiklâlini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” *** "Türk'ün onuru ve gururu ve yeteneği çok yüksek ve büyüktür ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk ile ilgili çok güzel bir anı ![]() ![]() ![]() Araştırmacı yazar Eflatun Cem GÜNEY anılarında, Samsun’da bir lisede geçen olayda, Atatürk Coğrafya dersinde çocuklardan birisine yurt haritası çizdirir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tomurcuk yavrunun körpe zekası bir çift mavi gözle kamaşmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Böyle olmayacak mı ? dedi ![]() ![]() ![]() ![]() 19 Mayıs Tarih 19 Mayıs 1919 Kara gecelerin çıkmaz girdaplarından Bir güneş yükseldi ta… Samsun’dan Doğudan, Batıdan, Kuzeyden, Güneyden… Yer gök inledi… Kurtar bizi “ey kahraman” Kurtar bizi “ey kahraman” Bu kahramanın adı “Mustafa Kemal’di”, Mustafa Kemal ![]() Karadeniz, Karadeniz olalı… Görmemişti böyle bir insan… Böyle bir kahraman ![]() Dalgalar inleyerek sahile vurdular… Durdur… “Mustafa Kemal” Durdur artık… Yapılan bu zulümleri… Akıtılan bu kanları… Buraları tarihe destan yazmış bir halkın toprakları ![]() Sonsuza kadar da böyle kalmalı ![]() Bandırma vapuru homurdandı… “Haddini bil Karadeniz haddini” İyi tanı karşındakini ![]() Ben bile küçücük cüssemle… Nice yollar aştım… Mustafa Kemal’i Samsuna getirebilmek için, Senin dalgalarınla savaştım ![]() Sonunda amacıma ulaştım ![]() Mutlu ve yorgunum şimdi Ama… Tarih asla unutmayacak, ne beni… Ne de Mustafa Kemal’i ![]() “Mustafa Kemal” döndü arkasına… Çelik hışmıyla baktı… Bir Karadeniz’e, Bir Bandırma vapuruna ![]() “Sen” dedi Karadeniz’e… “Üzülme”… Karşımda/da ezilip büzülme… Söz veriyorum sana… Sakarya’ya dökeceğim düşmanları… Elbet… Sakarya ulaştırır sana bu akıtılan düşman kanlarını ![]() Sende o zaman dalgalarınla… Yükselt göklere zafer nidalarını ![]() Çelik bakışlarını çevirdi…! Bandırma vapuruna… “Sen” dedi… “Sen” Beni küçücük cüssenle… Buralara getirdin… Umutları tükenmiş, bir millete… Kararlı olunursa… Neler yapılabileceğini gösterdin… Tarih boyunca anılacaksın… Sonsuz minnettarım sana ![]() Mustafa Kemal kararlı, ayağını vurdu… Toprağa bastığı yere… “Ya istiklal ya ölüm” dedi ![]() Yer gök titredi… 19 Mayıs 1919’da… Bir kurtuluşun destan destan… Temelleri atıldı Samsun’ da ![]() Mustafa Kemal verdiği sözleri… Bir bir yerine getirdi… Düşmanları döktü Sakarya’ya… Karadeniz haykırdı… “Sen çok yaşa Mustafa Kemal, çok yaşa” Ne kadar teşekkür etsem azdır sana ![]() “Bandırma Vapuru” olduğu yerde… Böbür böbür… Böbürlendi ![]() Tüm dünyaya… Önemli olanın cüsse değil… Yürek olduğunu gösterdi ![]() Savaşmaktan yorgun düşmüştü millet… Genç nüfusu tükenmişti cephelerde… Onbeşli türküleri söyleniyordu ülkenin her yerinde ![]() “Mustafa Kemal” kanlı gözyaşları akıtıyordu… Savaşta ölen binlerce gence… Gece gündüz yas tutuyordu ![]() Kendini borçlu hissetti… Gencecik yaşta cephelerde ölenlere… Armağan etti “19 Mayıs”ı tüm gelecek… Genç nesillere… Yaşasın 19 Mayıs, Yaşasın Cumhuriyet… Yaşasın Mustafa Kemal ATATÜRK ![]() Nesrin NAZ(Karaduman) ![]() 19 Mayıs Yıl 1919 Mayıs'ın ondokuzu İşgal altında ülkem dağıtılmış ordusu ![]() Anadolu perişan şimdi gözler yollarda, Bandırma vapuruyla Atam azgın sularda ![]() Karadeniz hırçın kız Karadeniz dalgalı Bir yürek çırpınıyor vatanına sevdalı ![]() O yürekle değişti milletimin kaderi ![]() Kölelik olamazdı yaşamanın bedeli ![]() Bir güneş doğuyor bak Samsun ufuklarından! Bir ışık yükseliyor o kapkara sulardan ![]() Öyle muhteşem bir nur ki ulaşıyor semaya, Yeniden hayat verdi o nur Anadolu'ya ![]() Samsun'da atan yürek Erzurum'dan duyulur ![]() Bebelerin sütüyle Türk ordusu kurulur ![]() Havza,Erzurum, Sivas kurtuluşu müjdeler ![]() Vahdettin, Damat ferit hani şimdi nerdeler? Milletin iradesi Ankara'da buluştu ![]() Bu ne güzel bir haber bu ne muhteşem muştu ![]() Artık zafer yakındır yakındır güzel günler ![]() Sakarya, Kocatepe top sesleriyle inler ![]() İzmir'in kurtuluşu düşmanın sonu oldu ![]() Yurduma göz koyanlar kanlarında boğuldu ![]() Şimdi anıyor millet ecdadını şükranla ![]() Gerekirse tarihi yazarız yine kanla! Sinan Orhan |
![]() |
![]() |
|