![]() |
Atatürk İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk İle İlgili ŞiirlerCumhuriyet Yine tüylerim ayakta Ağlatan sesin kulağımda Her Cumhuriyet Bayramında Lekelenmiş gururum Sevincim buruk ama İhanet ettiler sana Kanını emdiler Cumhuriyetin İhanet ettiler vatana Kalk da gel Anıtkabirden Şimşek şimşek bakışlarınla Yeniden biz olmayı öğret Yeniden dirilelim seninle Daha nice seksenüçlere ATATÜRK'e Mani Türk'ün sözü ve özü Sensin ATATÜRK Türklük sende büyük ülkü Sendedir ATATÜRK GöKMeN (Mart 08) Gökmen Erdoğan Uyan Atatürk Bak Yurdun Haline Hoyratlar dadanmış yurdun gülüne Prangalar vurmuşlar halkın diline Emanetin düşmüş hain eline Uyan Atatürk bak yurdun haline Emeklerin heba oldu gidiyor Yurda haramiler doldu gidiyor Devletini boran aldı gidiyor Uyan Atatürk bak yurdun haline Çare bulmadılar halktaki derde Bütün düşmanları soktular yurda Kemiklerin sızlar yattığın yerde Uyan Atatürk bak yurdun haline Binbir emek ile kurdun devleti Ülküye bağladın bütün milleti Yaşıyoruz yine eski zilleti Uyan Atatürk bak yurdun haline Bağımsızlık dedin attın temeli Gerçekleşir oldu düşman emeli Zevatlara bilmem ki ne demeli Uyan Atatürk bak yurdun haline Bütün ilkelerin yere atıldı Dost diye düşmanın eli tutuldu Kurduğun tesisler bir bir satıldı Uyan Atatürk bak yurdun haline Yabancıya asla avuç açmadın Halkına hizmetten hiç vaz geçmedin Ülkene karanlık yollar seçmedin Uyan Atatürk bak yurdun haline Savaşlar kazandın, engeller aştın Tam bağımsız devlet derdine düştün Huzurun kalmadı mezarda şaştın Uyan Atatürk bak yurdun haline Milletin derdini dertlerin bildin Yılgınlığı halkın aklından sildin O kadar zorluğun üstünden geldin Uyan Atatürk bak yurdun haline Vatanı kurtardın emekle, kanla Bir devlet bıraktın şerefle, şanla Ülke kalkınır mı hain insanla Uyan Atatürk bak yurdun haline Ben ATATÜRK Kızıyım Devrimlerinle dururum ayakta, İlkelerinle koşarım yasama, Almak isteseler de elimden haklarımı, Buna izin vermem, Ben ATATÜRK kızıyım Korkusuz yüreğinde umudu, Çakmak, çakmak gözlerinde ışığı, Yok, etmek istiyorlar, Kurduğun Cumhuriyet’i, Buna izin vermem, Ben ATATÜRK kızıyım İlk sen attın yüzümden peçeyi,, Yakıştıramadın bana kara çarşafı, Yeniden giy diyorlar bana Buna izin vermem ![]() Ben ATATÜRK kızıyım ![]() Orta cağa döndürmek istiyorlar beni, Laiklik bize göre değil diyorlar, Getirmek istiyorlar şeriatı, Buna izin vermem, Ben ATATÜRK kızıyım Çember sakallılar sardı etrafımı, Yobazlıklar aldı, medeniyetin yerini, Yok, etmeye çalışıyorlar beynimi Buna izin vermem, Ben ATATÜRK kızıyım, Türkan Dinçer Atatürk Geliyordu Güneş bize Selanik'ten doğuyordu, Ali Rıza efendinin yiğit oğlu, Başarıyla bitirdi o her okulu, Mustafa Kemal Atatürk geliyordu Ülkem kuşatılmış, can çekişiyordu, Paylaşıyordu düşmanlar, bütün yurdu, Direndi asil gücüyle,Türk ulusu, Mustafa Kemal Atatürk geliyordu ![]() Samsun'a gitti o bandırma vapuru, Elindeydi Ata'mın kurtuluş raporu, Düşmanları sardı derinden bir korku, Mustafa Kemal Atatürk geliyordu ![]() Birden kuruldu şanlı büyük bir ordu, Atam cephelerde baş komutan oldu, Ordular! ilk hedef Akdeniz diyordu Mustafa Kemal Atatürk geliyordu ![]() Bu cennet vatandan düşmanları kovdu, Ülkem onunla özgürlüğe kavuştu, İnkılapları sönmez bir ışık tuttu, Mustafa Kemal Atatürk geliyordu ![]() Ne Mutlu Türk'üm diye bize haykıran, Türk gençliğine bir hitabe bırakan, Tarihe sığmayacak tarihler yazan, Mustafa Kemal Atatürk geliyordu ![]() Bende ATATÜRKÇÜYÜM Sözle oluyorsa atatürkçülük Hala devam ediyorsa bölücülük Ne oldu atatürkçü göründük Atatürkten sonra git gide bölündük Bu vatan bu bayrak hepimizin Söyleyin atatürk hangimizin Bir şeyleri sahiplenmeniz Söyleyin çıkarınamıdır ülkeniz Sen ne kadar seviyorsa ben daha fazlası Yürekteki şeyi zordur açıp bakması İnsanın atatürkçü olması Onun yolundan asla ayrılmaması İsterseniz mısraları süsler püslerim Bakın bende atatürkçüyüm deyip kükrerim Atatürkçüysen hala niye var şehitlerim Neden yok atatürk gibi yiğitlerim Gelin hepimiz olalım birer atatürk O zaman kalplere girer atatürk Birliği beraberliği sever atatürk Bölücülük yapanı neyler atatürk Güngör Celep |
![]() |
![]() |
|