![]() |
Vatan İle İlgili Özlü Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vatan İle İlgili Özlü SözlerVATAN SÖZLERİ Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım ![]() Necip Fazıl Kısakürek Millete hizmet etmek istiyorsan, elinden gelen işle başla ![]() ![]() ![]() ![]() İsmail Bey Gaspıralı Arzularına karşı koyanlar varya onların varacağı yer cennetdir (nazıat 37_41) Göz günah işlemişse onu su ile yıkayamazsınız,onu ancak gözyaşı temizler ![]() Mevlana Başkasını düzeltmek istiyosan önce kendini düzelt Hz ![]() ![]() ![]() Üç şey vardır ki bütün günahlarin kaynağıdır ![]() ![]() hadisi şerif Allah yolunda öldürülenlere <ölüler> demeyin bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız ![]() Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır ![]() Mevlana karşındaki kişi hem akıllı ve hem de çalışkan ise taktir et,akıllı ama tembel ise ikaz et,akılsız ama çalışkan ise dikkat et, hem akılsız hem tembel ise imha et "Yüksel Türk Senin için yüksekliğin hududu yoktur ![]() ![]() ![]() "Sevgim - Millete! Vurgunluğum - Azadlığa ve adalete! itaatim - Hocalarıma! Borcum - Dostlarıma ve meslektaşlarıma! Nefretim - Yalancılara ve iki yüzlülere!" Ebulfez Elçibey ve tarih bir gün,acz içinde kıvrana kıvrana; şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazacaktır seyyid ahmed arvasi Kanına İsyan Etme Küçüğüm Gün Olur Genlerin Hesap Sorar Senden Benden eğerimi isteyiniz vereyim, atımı isteyiniz vereyim ![]() ![]() Bu memleket tarihte Türktü ![]() ![]() ![]() İnsanın hayatı soruyla başlar, soruyla biter: �Adını ne koydunuz� dur ilk soru; �Merhumu nasıl bilirdiniz � dir son soru ![]() ![]() Kılıçla alınan vatan, para ile satılmaz ![]() ![]() Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker görmedim ![]() EZAN DİNMEZ,BAYRAK İNMEZ,VATAN BÖLÜNMEZ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|