![]() |
Atatürk'ün Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün SözleriAtatürkün Sözleri Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk?ün yaşamı boyunca söylediği sözlerin değeri her geçen gün artıyor ![]() ![]() Ne mutlu ?Türküm? diyene ![]() Yurtta sulh, cihanda sulh ![]() Benim naciz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır ![]() ![]() -Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ??????????????????????????? - Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir ![]() ![]() ??????????????????????????? - Hiç bir zafer gâye değildir ![]() ![]() ![]() - Zafer, bir fikrin istihsâline (elde edilmesine) hizmeti nispetinde kıymet (değer) ifade eder ![]() ![]() ![]() - Her büyük meydan muhare-besinden, her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem (dünya) doğmalıdır, doğar ![]() ![]() ??????????????????????????? - Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir fendir ![]() ??????????????????????????? - Din bir vicdan meselesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ??????????????????????????? - Biz kimsenin düşmanı değiliz ![]() ![]() ??????????????????????????? - İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal? İkinci Mustafa Kemal, onu ?ben? kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur ![]() ![]() ![]() ![]() ??????????????????????????? - Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim ![]() ??????????????????????????? - Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür ![]() ??????????????????????????? - Doğruyu söylemekten korkmayınız ![]() ??????????????????????????? - Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir ![]() ![]() ??????????????????????????? - Türkiye Cumhuriyeti mutlu, zengin ve muzaffer olacaktır ![]() ??????????????????????????? - Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ![]() ??????????????????????????? - Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür ![]() ??????????????????????????? - Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz ![]() ??????????????????????????? - Zafer, ?Zafer benimdir? diyebilenindir ![]() ![]() ??????????????????????????? - Egemenlik verilmez, alınır ![]() ??????????????????????????? - Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ![]() ??????????????????????????? - Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır ![]() ??????????????????????????? - Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır ![]() ![]() ??????????????????????????? - Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz ![]() ??????????????????????????? - Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur ![]() ??????????????????????????? - Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz ![]() ??????????????????????????? - Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ??????????????????????????? - Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur ![]() ![]() ??????????????????????????? - Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır ![]() ![]() ??????????????????????????? - Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir ![]() ??????????????????????????? |
![]() |
![]() |
|