![]() |
Adolf Hitlerin Atatürk Hayranlığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adolf Hitlerin Atatürk Hayranlığı![]() Adolf Hitler?in hayranlık beslediği devlet adamı ve askerler arasında Mustafa Kemal Atatürk de vardı ![]() ![]() ![]() Ancak, Hitler?in Türkiye?de pek bilinmeyen bir kitabında da Atatürk hakkında söyledikleri çok dikkat çekici ![]() ![]() ![]() İngilizce çevirinin 3 ![]() ![]() `Arkasında ordusu olmayan bir kumandan uzun süre ayakta kalamaz ![]() de iktidarını Halk Partisi sayesinde güvenceye aldı ![]() geçerli ![]() yerine talip olacaklar arasında korkunç bir mücadele başlar ![]() geçecek kişiyi belirleyecek bir örgüt olsa, bu olmazdı ![]() Kitabın 607 ![]() Bizim Amacımız Dünyayı Nazi Egemenliği Altına Almak Ama Ben Türkiye İle Hiç Bir Zaman Düşman Olmayacağım ![]() ![]() ![]() Türkiye'dir ![]() ![]() ![]() ![]() "Benim ustam Il-Duce'dir, ama onun ustası da Mustafa Kemal'dir ![]() "Bütün enerjimi Atatürk'ten alıyorum ![]() ![]() ?Mustafa Kemal'in ilk oğrencisi Mussolini,ikinci öğrencisi de benimdir ![]() Benzer sözleri ; Yeni Turkiye'nin buyuk ve dahi yaratıcısı ki talihin terk ettigi ve kaderin cokuntuye ugrattıgı o zaman ki muttefiklerilerine kalkınmak için ilk muhtesem ornegi verdi ![]() (Adolf Hitler) Mustafa Kemal,bir millet butun vasıtalarından mahrum edilse dahi kendini kurtarabilecek vasıtaları yaratabilecegini ispat eden adamdır ![]() ![]() (Adolf Hitler) İsmet İnönü'ye Mektubu Hitler'in İsmet İnönü'ye mektubu, Resmi olarak 1 Eylül 1939 sabah saat 5 ![]() ![]() Tam Metin Türkiye Cumhurbaşkanı, Ekselans Bay İsmet İnönü Ankara Bay Başkan, Alman hükümetinin arzu hilafına ve İngiltere ve Fransa'nın 3 Eylül 1939'daki savaş ilanı kararıyla Alman halkına empoze edilen savaşta, Alman Reichi'nin şu sıradaki hedefi, Avrupa kıtasında İngiliz nüfuzunu bertaraf etmektir ![]() ![]() ![]() Bu bakımdan Ekselans, size, Yunan topraklarına yerleşme yolundaki İngiliz önlemlerinin gitgide tehditkar bir nitelik aldığı şu sırada, bu koşulların gerektiği belirli karşılıklı önlemleri almaya karar verdiğimi açıklamak isterim ![]() Bu nedenle Bulgar hükümetinden, Alman Silahlı Kuvvetleri'nin bir kısım birliklerine, bu yoldaki belirli güvenlik önlemlerini uygulamak için izin vermesini rica etmiş bulunuyorum ![]() ![]() Ben de Ekselans, size bu fırsattan yararlanarak resmen bildiririm ki, Almanya'nın bu önlemleri, hiçbir şekilde Türkiye'nin toprak bütünlüğüne veya siyasi yapısına yönelmiş değildir ![]() ![]() Çünkü; 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Bu alanda önemli bir faktör, Almanya'nın çıkarlarını, yalnız kendi endüstri mallarının satışında görmediği, aynı zamanda en büyük alıcı olma eğilimini de taşıdığıdır ![]() Bunların dışında inanıyorum ki, savaştan sonra gerçekleşecek yeni anlayışlar düzeni, Almanya'yı hiçbir şekilde Türk hükümetinin hedefleriyle karşı karşıya getirmeyecek, aksine, iki devletin yakınlaşması, bu alanda hem Türkiye'nin hem de Mihver Devletleri'nin çıkarına olacaktır ![]() Bu bakımdan ben şimdi olduğu gibi gelecekte de, Almanya ile Türkiye'yi karşı karşıya getirebilecek hiçbir neden olmayacağı görüşündeyim ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mektubumu Ekselans, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkileri hiçbir koşul altında kötüleştirmemek, aksine, mümkün olan her şekilde iyileştirmek ve uzak gelecekte dahi iki taraf için verimli olacak şekilde düzenlemek yolundaki içten isteğimin bir dile getirilmesi olarak kabul ediniz ![]() ![]() Erich von Manstein, Orgeneral Cemil Cahit Toydemir başkanlığındaki Türk askerî gözlemci heyetiyle (Belgorod, 26 Haziran 1943), 26 Haziran 1943'te Orgeneral Cemil Cahit Toydemir başkanlığındaki 5 kişilik Türk askerî gözlemci heyeti Belgorod'a davet edilmiş ve Tiger I donanımlı 503 ![]() ![]() Alttaki fotoğrafta Alman-Türk saldırmazlık paktı imzalanırken ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|