![]() |
Erkekler Ağlamaz Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkekler Ağlamaz Mi?ERKEKLER AĞLAMAZ Ağlamak zayıflık belirtisi midir? Ağlamak kadınların süsü de erkeklere yakışmaz mı? ![]() ![]() ![]() " Koskoca adam ağladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden ağlamak gelir de içlerinden, kendilerini tutarlar ki, onun yerine bi sigara yakarlar, ya da başka yöne çevirirler yüzlerini ![]() ![]() ![]() Erkekler ağlamaz ![]() ![]() ![]() Ağlamak ruhun feryadı değil midir, kalb sızlayınca; acıyınca ; yanınca dökülmez mi gözyaşı? Erkekler ağlamıyorsa eğer ya kapleri taş olmuş, ya gurur gözpınarlarını kurutmuş, ya da kadınların keşfedemediği bir metod bulmuşlar sinelerinin feryadını izhar edecek ![]() ![]() ![]() Enes Bin Malik radıyallahu anh, Rasulullah aleyhisselam efendimizin şöyle buyurduğunu anlattı: " Akan yaşı ile ağ gelen ve zayıflayan bir gözü, Allah Teala ateşte yakmayı haram kılar ![]() O yaş sahibinin gözüne akarsa ![]() ![]() ![]() ![]() İyilik babından hangi amel olursa olsun onun bir sevabı vardır ![]() Gözyaşı başka ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ümmet içinde Allah yolunda haşyet duyup ağlayan varsa ![]() ![]() ![]() Kaab el-ahbar radıyallahu anh şöyle demiştir: "Allah korkusu ile ağladığımda, gözyaşlarımın yanaklarıma akması, benim için ağırlğımca altın sadaka vermekten daha hoştur ![]() Allah korkusundan ağlayan bir kimsenin yere düşen gözyaşı, hararetten buhar olur, semaya çıkar; bir daha da dönmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İkrime, İbn-i Abbas'ın radıyallahu anh,şöyle dediğini anlatıyor: "Bir göz, ancak Allah'ın fazlı ile ağlar ![]() ![]() Temim-i Dari'nin, radıyallahu anh, şu ayet-i kerimeyi sabaha kadar tekrar tekrar okuyup ağladığı rivayet edildi: " Yoksa kötülükleri kaz******r, kendilerini, iman edip iyi iyi amel ve hareketlerde bulunanlar gibi mi yapacağız sanıyorlar?" (45/21) (Tenbihul Gafilin) Onlar Allah korkusuyla öyle çok gözyaşı döküyorlardı ki ![]() ![]() ![]() Sadece Allah korkusu sebebiyle mi, hayır, naçar bir kardeşin haline ağlayan da vardı: Yiğitlik, mertlik, adalet timsali Hazreti Ömer, radıyallahu anh, birgün ağla***** (ağlamak zayıflık olsaydı o mert sahabi ağlar mıydı ![]() ![]() " Ya Ömer, neden ağlarsın? --Ya Rasulallah, kapıda bir genç var, öyle ağlıyor ki ciğerimi yaktı ![]() ![]() Bunun üzerine genci içeri almasını emreder, genç ağla***** içeri girer ![]() ![]() ![]() Rasulullah sorar: Seni böyle ağlatan nedir? --Ya Rasulallah, günahlarımın çokluğundan ağlıyorum, gazablı Cebbar Allah'ın bana gazabından korkuyorum ![]() ![]() ![]() Aralarında geçen konuşmadan sonra, en sonunda genç günahlarını itiraf eder: -- Ben kefen soyucuyum, yedi yıldan beri kabirleri açarım ![]() ![]() ![]() ![]() O genç sözünü bitirir bitirmez Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem ürperdi,ayağa kalktı ve: " Ey fasık, cehenneme öyle layıksın ki! Derhal buradan çık ![]() ![]() ![]() O genç, çıkıp gitti ![]() ![]() "Ey Muhammed'in, Adem'in, Havva'nın Allah'ı ![]() Eğer ben bağışlandıysam, Muhammed'e ve arkadaşlarına bildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Cebrail aleyhisselam geldi, Allah Azze ve Celle'nin selamını Habibine arzettikten sonra şöyle dedi: -- Allah Teala soruyor: Halkı sen mi yarattın? -- Hayır, beni de cümle halkı da Allah yarattı ![]() -- Soruyor: Onların rızkını sen mi veriyorsun? --Hayır, onların da benim de rızkımızı Allah veriyor ![]() --Soruyor: Onların tevbesini Allah mı kabul buyuracak yoksa sen mi? --hayır, benim tevbemi de onların tevbesini de Allah kabul buyuracak ![]() --Allah Teala emir veriyor: O kulumun tevbesini tevbeden sayacaksın ![]() ![]() Bundan sonra, Rasulallah o genci çağırdı,müjdeledi ![]() ![]() ![]() ( Tenbihul Gafilin ) Gözyaşı zahirde gözden aksa da, aslında kalbimizden, ciğerlerimizden sökülüp gelen bir rahmet tecellisi, kadın erkek ayırt edilmeden bahşedilmiş bir hediye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağlayamıyor musunuz? Erkekseniz ağlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|