Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babaların, cevaplar, doğuma, girmesi, hakkında, soru

Babaların Doğuma Girmesi Hakkında Soru Cevaplar

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Babaların Doğuma Girmesi Hakkında Soru Cevaplar

Babaların doğuma girmesi hakkında soru cevaplar

Artık anne adayları bebeklerini ilk kez kucaklarına alacakları doğuma eşlerinin de girmesini istiyor Bazı babalar bu konuda tereddüt ederken bazıları da ailenin yeni üyesini birlikte karşılamak için eşinin elini bırakmıyor

Son yıllarda babalar daha sık doğuma girmeye başladı Peki bu iyi mi kötü mü? Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Dr Cem Ayhan ve doğuma giren babalar bu sorunun yanıtını Parents dergisine anlattı

* Babalar doğuma girmeli mi?
Elbette babalar doğum sırasında eşlerinin yanında olmalılar Doğum anne adayının tüm gebelik boyunca belki de en çok desteğe ihtiyaç duyduğu dönemlerden biridir Babaların doğumdaki varlığı anne adaylarına güven verir Modern tıbbi uygulamalar sayesinde günümüzde doğum ağrısız olarak yaşanabiliyor Dolayısıyla doğum anne ve babanın paylaşmaktan aaaif alacağı bir durum halini alıyor Baba olmak bebeğin doğum anında ilk temasıyla birlikte başlayan bir durum ve bebeğinizin ilk nefes alışına ilk ağlamasına ilk emme çabalarına tanıklık etmek benzersiz bir tecrübe Bunların baba tarafından da yaşanmış olması doğum sonrası sürecin daha sağlıklı geçmesine olumlu yönde katkıda bulunuyor

CİNSEL KAYGI DUYULUYOR
* Kimi kadınlar eşlerinin doğuma girmesini istemiyor
Pek çok kadın doğum sırasında eşlerinin kendilerini zor ve hoş olmayan bir durumda görmesini istemiyor Bu durumun doğumdan sonraki cinsel yaşamlarını olumsuz etkileyebileceği kaygısını taşıyorlar Sık gördüğümüz bir neden de; anne adaylarının yapılan bazı tıbbi uygulamalara babanın dayanamayacağını düşünmeleri Oysa biz babaların yapılan tıbbi uygulamalara katılmasına izin vermiyoruz Babalar yalnızca annenin yanında aynı ortamda bulunarak doğuma yardımcı oluyorlar

* Bazı anneler ise eşlerinin girmeleri konusunda ısrarcılar
Yaşayacakları doğum deneyimi bazı anne adayları için çok endişe verici hatta korkutucu boyutlarda olabiliyor Ayrıca anneler doğum sırasında kendi yaşadıklarını babanın da hissedebilmesi için doğumda birlikte olmak istiyorlar Diğer bir neden de annelerin bebeğin dünyaya geldiği bu muhteşem anı babanın kaçırmasını istememeleri

* Erkekler ne düşünüyor sizce?
Bazı baba adayları gerçekten bu süreci eşiyle yaşamak ona yardımcı olabilmek için doğuma girmeyi çok isterken bazıları da bebeklerinin doğum anını görmek istiyor Bazıları ise eşlerine yardımcı olamayacakları düşüncesiyle girmek istemiyor Bu durumlarda doğum öncesi eğitimin önemi anlaşılıyor

KARŞILIKLI ANLAYIŞ ŞART
* Kimi babalar doğuma girdikten sonra eşlerinden uzaklaşıyorlar Bu neden kaynaklanıyor?
Bu; o güne kadar eşleri yani sevgilileri olan kadının artık farklı bir kimliğe sahip olmasından kaynaklanabilir: Annelik Bu durumda yeniden sevgili olabilmek bazen zaman alabiliyor Eşlerin karşılıklı anlayışı ile bu durum aşılabilir

* Ülkemizde bu konuyla ilgili yasal çalışmaların başlatılması düşünülüyor sizce bu doğru mu?
Bu tür bir konuda yasal düzenleme yalnızca doğuma katılmak isteyen babaların katılma hakkına izin verme yönünde olabilir doğuma girmeyi zorunlu tutacak veya tamamen yasaklayacak zorlayıcı yasalar toplumda kabul görmeyebilir Önemli olan; doğum yapılan hastane doğumevi gibi kurumlarda doğum öncesi eğitim programlarını artırmak Babaları eğitim programlarına dahil etmek

Doğum fotoğrafçısının gözünden doğumhane

Bugüne dek birçok doğuma tanıklık eden fotoğrafçı Handan Hacıhaliloğlu babaların doğuma girmesinin doğumhanede oluşturduğu havayı anlattı: "Baba adaylarının doğuma girmesi annelere güç ve rahatlık veriyor Doğum eylemini biraz daha kolaylaştırıyor sanki Bir doğum sırasında ilk kez baba olmaya hazırlanan bir erkeğin eşinin elini tutup başını okşadığını ve ağladığını görmüştüm Bebekten önce eşini düşünüyordu bir an olsun eşinin elini bırakmadı doğumda birbirleriyle göz temasını hiç kaybetmediler Bu doğumu hiç unutmuyorum Doğuma yalnız giren anne adayları ise kendisini çaresiz hissediyorlar bazen de benim elimi tutuyorlar"

Deneyimli babalar anlattı

Ercüment Şener (Page Ranking şirketi ortağı)
"Ben iki çocuğumun da doğumuna girdim ve bu mucizeye tanık oldum Her ikisinin de göbek bağlarını kestim Çocukların doğduğu anda bir baba olarak hissettiklerimi tarif edemem Böylesine ulvi bir deneyimden mahrum kalmadığım için de her anıma şükrediyorum Her babanın mutlaka çocuğunun doğumuna girmesi gerektiğini düşünüyorum Doğum anı insana ilk andan itibaren baba olduğunu hissettiriyor"

Hakan Nayman (İş adamı)
"Bizim çocuklar Amerika'da dünyaya geldi Doğum öncesi bana doğuma annenin yanında bir yakınının tercihen babanın girmesinin gerektiğini söylediler Doğrusu o an bunu yapabileceğimi hiç zannetmemiştim ama bir anda kendimi doğumhanede buldum Bebek doğunca doktor ameliyat makasını uzattı ve göbek bağını işaret etti O anda sanki bir güç elimi kontrolüne aldı ve göbeği kesiverdim İşte o anda tavan yapan maneviyatım bir anda boşaldı ve kendimi tutamadım; bir yandan deli gibi ağladım bir yandan da kahkahalarla güldüm Hayatımda yaşadığım ilk ve son mutluluktan ağlama duygusu oydu Doğuran eşim şahidi ise ben olmuştum"

Berto Kalaora (İşletmeci)
"17 Ağustos depreminden dört gün sonra eşimin sancıları tuttu Hastanede tam bir kargaşa yaşanıyordu Sancıların sıklığını ölçen alet bağlandığında hemşirelerin bunu takip edecek halleri olmadığını gördüm ve kısa bir eğitim alıp aleti kullanmayı öğendim Doğumda da kızımın dünyaya gelmesine birebir yardım ettim Eğlenceli artçı sarsıntılı şen şakrak bir doğum oldu"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com