Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlıyor, diyorsunuz, kadınlar

Siz Ne Diyorsunuz Kadınlar Ne Anlıyor?

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Siz Ne Diyorsunuz Kadınlar Ne Anlıyor?

Kız arkadaşınızla ilişkinizi sürdürmek istiyorsanız, iletişim kurmak bir gerekliliktir Maalesef, bazen konuşma tarzınız ile onun sizi dinleme tarzı uyuşmayabilir Erkekler her şeyi basitleştirmeye ve kendilerini ifade ederken çok az şey söylemeye eğilimlidirler Kadınlarsa, dinledikleri şeylerdeki satır aralarını okumaya, yorumlamaya yatkındırlar Sonuç: Kadın, sizin söylediğiniz her şeyi duymakla kalmaz, söylemediğiniz her şeyi de – onları kastetmeseniz bile- duyar İşte bazı örnekler, bunlara dikkat ederek, nerelerde hata yaptığınızı ve nasıl düzeltmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz:

“ Arkadaşın çok tatlı”
Onun anladığı: “ Kız arkadaşın çok ilgimi çekiyor, acaba benimle birlikte olur mu?!”
Niçin böyle anlar? Erkeklerden böyle iltifatlar pek gelmez, kıskançlıktan böyle düşünebilir
Onun yerine ne demelisiniz? Eğer sevdiğiniz kadının kız arkadaşlarına iltifat edecekseniz, onunla ilgileniyormuş gibi gözükmekten kaçının Spesifik olun, onunla yaptığınız bir konuşmada ‘yeterince iyi biri gibi gözüküyor’ deyin

“Gerçekten çok meşgulüm”
Onun anladığı: “ Seninle uğraşamayacak kadar meşgulüm”
Niçin böyle anlar? Kadınlar söylediğinizi duyarlar ve hemen sizin futbol, basketbol için vakit rahatlıkla vakit ayırdığınızı da fark ederek, sadece kendileri için vakit ayırmadığınızı düşünürler
Onun yerine ne demelisiniz?

“Kim bu adam?”
Onun anladığı? “Onunla ilişkin mi var?”
Niçin böyle anlar? Kadın, sizin çoktan kararınızı verdiğinizi düşünür, konuştuğu her erkekle ilişkisi olduğunu ve konuştuğu her erkeğin onunla birlikte olmak istediği gibi saçma şeyler düşünmeyin
Onun yerine ne demelisiniz? Öncelikle, erkek arkadaşları, tanıdıkları hakkında konuşmayın Onun size anlatmasını bekleyin Sokakta bir erkek ahbabıyla karşılaşır ve onu size tanıştırmazsa, o zaman onun kim olduğunu filan rahatlıkla sorabilirsiniz

“Dur sana yardım edeyim”
Onun anladığı: “Kendi başına becerebileceğini sanmıyorum”
Niçin böyle anlar? Günümüzde şövalyemsi davranışların modası geçti, bu yüzden samimi bir yardım isteği bile olsa, kadınlar işi beceremeyeceklerini hissederek, savunmaya geçerler

“ Bu bana annemin yaptığı (yemek, vs) hatırlattı”
Onun anladığı: “Her zamanki gibi seni annemle kıyaslıyorum”
Niçin böyle anlar? Kadınlar pek çok alanda rekabet, yarış içindedirler ve sizi memnun etmek de bunlara dahildir Maalesef, sizi büyüten kadınla rekabet edemeyeceklerini düşünerek, böyle bir kanıya varırlar
Onun yerine ne demelisiniz? Annenizden bahsetmenize bir şey demiyoruz ama ne pahasına olursa olsun, kız arkadaşınızı sakın annenizle kıyaslamayın

“Sadece merhaba demek için aradım”
Onun anladığı: “Seni kontrol ediyorum”
Niçin böyle anlar? Hayatı boyunca bir erkeğin bir kadını aramasının diş çektirmek kadar zor olduğuna inandığından, sizin sebepsiz aramanızdan işkillenir
Onun yerine ne demelisiniz? Ona her telefon ettiğinizde, ne kadar basit de olsa, bir sebebiniz olsun Böylece, gerçekten niyetiniz onu kontrol etmek olsa bile, bunu fark etmez

“Seninle olmayı seviyorum”

Onun anladığı: “Seni seviyorum demeye hazır değilim”
Niçin böyle anlar? Bu sözcüğü doğrudan ona değil de, ilişkiniz için söylediğinizden böyle düşünür Eğer seviyorum sözcüğünü kullanacaksanız mutlaka başında “Seni” kelimesi de olsun
Onun yerine ne demelisiniz? Eğer gerçekten sevmiyorsanız, ona asla “seni seviyorum” demeyin Fakat bu sözcüğü çok aşırı da kullanmayın, samimi olmadığınızı, yapmacık davrandığınızı sanabilir

“Geç olmuştu o yüzden aramadım”
Onun anladığı: “ Aklıma geldiğin halde seni aramadım
Niçin böyle anlar? Siz geç saatte arayıp onu uykusundan uyandırmak istemediğinizi söylemek isterken, o sabah uyandığında aklına gelen ilk şeyin ve akşam uyumadan önce aklına gelen son şeyin hep kendisi olmasını ister Bu yüzden bol vaktinizde aklına gelen son şeyin kendisi olduğunu düşünür
Onun yerine ne demelisiniz?Arayacağınız söylediğinizde bu sözünüzü tutmanız gerekir, çok geç olursa sabah arayacağınızı söyleyebilirsiniz İlişkinin başlarında bu tür iletişim çok önemlidir, erkek arkadaşlarınızla bir yere eğlenmeye gitseniz bile, onu unutmadığınızı bilmek ister

“Bu diziyi seyrettiğine inanamıyorum!”
Onun anladığı: “Sen salaksın!”
Niçin böyle anlar? Belli tür dizilerin salakça olduğunu kız arkadaşınız zaten bilmektedir o yüzden böyle bir savunmaya geçer

veee
daha nice yanlışlıklar
derdinizi düzgün ifade edin
onlar da düzgün anlasın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com