Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erkekle, eşimin, gördüm, yazıştığını

Eşimin Bir Erkekle Yazıştığını Gördüm..

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşimin Bir Erkekle Yazıştığını Gördüm..

37 yaşında bir erkeğim 2 çocuğum var Ben de bu internet belasından muztaribim

Birkaç kez eşimin bir erkekle yazıştığını tespit ettim Olaylar çıktı, hesap sordum, inkâr edemedi Ne olacak simdi, hiç bilmiyorum Boşasam bir türlü, boşamasam başka

Akla gelecek en kötü boyutta da beni aldattı Affetmemi istiyor ama ben emin değilim Lütfen bana ne yapmam gerektiğini söyleyin

(Rumuz: Derin duygular)

Eşler arasında bulunması gereken asıl denklik iffettir İffet temizliktir, hayâdır, şeref, ırzdır namustur, birbirinin hakkını korumaktır Bu noktayı Kur'ân belirlerken der ki: "Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler kötü kadınlara; temiz erkekler temiz kadınlara, temiz kadınlar temiz erkeklere yaraşır" (4:26)

İnsan yanılır ama

Ölçü gayet açık İffet ve namus alanında gerileme belirtileri gün yüzüne çıkarsa, sıkıntı derinleşerek sürer gider İkinci bir ölçü, karı koca arasında sadakat ve güven eksiksiz yaşanmalı Kadın ve erkek birbirlerine yetmeli, kem gözlere, kötü niyetlilere fırsat tanımamalılar

Burada gösterilecek ihmal ve gevşeme kalpleri yaralar, yabanilikler had safhaya varır İnsan yanılabilir, bir an için nefsine yenik düşebilir fakat hatasını kabul eder etmez, geri adım atar, özür diler, güven tazeler, bağlılığını pekiştirir, aynı kusurları bir daha işlememeye söz verirse, karşı taraftan affedilmeye ve bağışlanmaya yüzü tutar

Kur’an der ki

Kur'ân bu konumda olanlar için der ki: "Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar vardır; onlardan sakının Fakat affeder, kusurlarına bakmaz ve bağışlarsanız, hiç şüphe yok ki Allah da çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir" (63:14)

Fakat "Akla gelecek en kötü boyutta da beni aldattı" sözünden namusunu lekelediği, başkasıyla birlikte olduğu anlamı çıkıyorsa, bunun da bir şüphe ve duyum şeklinde değil de ya itiraf veya görgü şahitlerince tespiti aranır Bunda da kesin hükme varmışsanız, artık onu serbest bırakın Çünkü mahremiyeti bertaraf etmiş, yatağınızı başkasına çiğnetmiş, işi ihanete götürmüş, aradaki ahdi bozmuştur

“Kadın boşanmayı isteyemez mi?”

Mehmet Abi, Peygamberimiz, "Allah'ın hoşlanmadığı ama mubah kıldığı şey boşanmadır" buyurmuştur Boşanmak her durumda mubah mıdır acaba? Boşanma mubah bir şeyse, neden "Sebepsiz yere kocasından boşanmayı isteyen kadına Cennetin kokusu haram olur" diye bir hadis mevcut?

Bunu nasıl anlamalıyız? Boşamak erkekler için mi hoş olmayan mubah bir davranıştır? Dinimize göre kadın ve erkeğin boşanmayı isteme sebepleri farklı mıdır? "Bir kadın çok evliliğe karşı çıkamaz" ne manaya geliyor Hocam?

Bu sebepten dolayı boşanma aşamasında olduğum için, okuduğumu sorma gereği hissettim Bundan dolayı "boşanmak, karşı çıkmak" anlamına mı geliyor yoksa "karşı çıkamaz" manası inkâr etmemek manasında mı anlaşılmalı? Yani inkâr edemez ama kabullenmek zorunda da değil gibi

Boşanmak verilen son karardır Kendinizi bu sonuca alıştırmış, yaklaştırmış, taşımışsanız, er veya geç kararınızı uygulamaya geçersiniz İslam, haliyle, haklı bir gerekçe olmadan, evlilik yürütülemeyecek bir duruma gelmeden boşanmaya izin vermez, razı olmaz, tavsiye etmez

Öyle bir kural yok

Eşinizin ikinci evliliğe düşünmesi, bu yola çıkmış olması, sizi aşırı derecede huzursuz etmiş, alternatif düşüncelere sevk etmiştir "Bir kadın eşinin ikinci evliliğine karşı çıkamaz" diye bir kuraldan söz edemeyiz Çünkü böyle bir şeyi çoğu kadınlar kabul etmezler, kaldıramazlar Özellikle ülkemizde, pek azı müstesna hiçbir kadın eşini bir başkasıyla paylaşmaya yanaşmaz Olsa bile yürütemez

Aradaki saygı ve sevgi yara aldığı, sadakat zayıfladığı için, kendisini ne kadar zorlasa da başarılı gösteremez Diğer yandan İslam kadına, "Sen kadınsın, boşanmaya hakkın yoktur, boşanmayı isteyemezsin, erkek isterse boşar, ne pahasına olursa olsun evliliği yürütmek zorundasın" diye tek taraflı bir dayatmada bulunmaz

Sizin durumunuz farklı

Burada önemli olan husus, karşılıklı hakların korunması, sevgi ve güvenin, ilgi ve paylaşımın taraflarca yaşanması, yaşatılmasıdır Bunlar mümkün olmuyorsa, erkek de boşanmayı ister, kadın da Ancak anlaşabilir, uyuşabilir, kabullenirlerse zaten bir mesele yoktur

Fakat beraberlik kopma noktasına gelmişse, ayrılıktan başka bir çare kalmamışsa, kararlarını ona göre verir, uygularlar Hadiste geçen kadının boşanmayı istemesi, zevkine düşkün olarak, keyfi bir durum söz konusu oluncadır

Mehmed Paksu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com