Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geliştirme, vücut

Vücut Geliştirme

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vücut Geliştirme

PÜF NOKTALARI
İşte size vücut geliştirme'de başarınızı arttırmak için önemli püf noktalar Bunları hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın
1 Sabırlı olunGelişme yavaş ilerleyen bir süreçtirSabır bu sporun altın kuralıdırBir kaç senede Arnold gibi olamazsınızbu iş zor geliyorsa boşuna hamallık yapmayın
2 Plan yapınUzun ve kısa dönemli hedeflerinize göre planlarınız olsun
3 Başkalarına kulak asmayınEtrafınızdakilerin ne dediği önemli değilsizin ne istediğiniz ve hırsınız önemli
4 BilgileninBilgi olmadan düşüncedüşünce olmadan aksiyon olmaz
5 Hatalarınızdan ders çıkarınBu işin aslı deneme yanılmadırKendi vücut yapınıza göre programlarınızı ayarlayın
6 Gelişmenizi kaydedinAyda bir vücut ölçülerinizi alınfotoğraf çektirin
7 İdolleriniz olsunBu size azim verir
8 Kendinizi bu işe verinBody manyağı olunEğer ilerlemek istiyorsanız kendinizi buna odaklayın
9 Uzun aralar vermeyinBu şevkinizi azaltır
10 Kötü alışkanlıklardan uzak durunVücut geliştirme bir spordurhobi değil

• İyi besleninGerekli besinleri yeteri kadar alınProtein alımını asla azaltmayın
• Vitaminminarel takviyesi alınÇalışan kasların bunlara ihtiyacı normalden daha fazladır
• Çalışmadan sonra protein+karbonhidrat alınKaslarınıza glikojen yerleştirmiş ve insulin seviyenizi arttırmış olursunuz
• Antrenmandan en az bir saat önce yemek yeyinÇok yakın bir zamanda yerseniz kan midede toplanır
• Günde 5-6 öğün yeyinAz ama sık yeyinBöylece hem bütün proteinleri sindirebilir hem de devamlı enerjiniz olur
• Steroid alıyorsanız yan etkileri azaltmaya çalışınProvironhcgsiklofenilklomifen sitratsilimarin ve tamoksifen yan etkileri azaltmada etkilidirÇok yüksek dozlar uygulamayınçok uzun süreyle kullanmayın ve doğru ilaç kombinasyonları yapın
• İyi ve yeterli dinleninAşırı çalışmadan sakının yoksa geri teper
• Ağıran kasları çalıştırmayınAğrı kasın yenilenmesinin bitmediğinin işaretidir
• Antrenmanları uzun tutmayınEğer bir türlü kaslarınız gelişmiyorsa bunun en önemli sebebi fazla çalışmanızdır
• Temel egzersizlerden vazgeçmeyinDefinasyonda bile olsanız bir kaç tanesini yapınYoksa kütleden kaybedersiniz
• İyice ısının ve eklemleri kilitlemeyinSakatlanmaların en büyük etkenleri bunlardır
• Kası her zaman hissedinBöylece hareketi doğru yapıp yapmadığınızı kendiniz öğrenecek aynaya bakmanıza gerek kalmayacaktır
• Tekrarları muntazam yapınKendinizi aldatmayınAğır geliyorsa azaltın
• Weider prensiplerini uygulayınBu prensipler vücut geliştirmenin yönetmelikleri gibidir
• Vücut uyumunu bertaraf edinVücudunuz sandığınızdan çok daha akıllıdıruzun süre devam eden herşeye uyum gösterir ve etkiyi azaltırBu nedenle onu şaşırtın

Alıntı Yaparak Cevapla

Vücut Geliştirme

Eski 07-12-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Vücut Geliştirme

Bn Sna Mecburum Nickli Üyeden Alıntı

PÜF NOKTALARI
İşte size vücut geliştirme'de başarınızı arttırmak için önemli püf noktalar Bunları hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın
1 Sabırlı olunGelişme yavaş ilerleyen bir süreçtirSabır bu sporun altın kuralıdırBir kaç senede Arnold gibi olamazsınızbu iş zor geliyorsa boşuna hamallık yapmayın
2 Plan yapınUzun ve kısa dönemli hedeflerinize göre planlarınız olsun
3 Başkalarına kulak asmayınEtrafınızdakilerin ne dediği önemli değilsizin ne istediğiniz ve hırsınız önemli
4 BilgileninBilgi olmadan düşüncedüşünce olmadan aksiyon olmaz
5 Hatalarınızdan ders çıkarınBu işin aslı deneme yanılmadırKendi vücut yapınıza göre programlarınızı ayarlayın
6 Gelişmenizi kaydedinAyda bir vücut ölçülerinizi alınfotoğraf çektirin
7 İdolleriniz olsunBu size azim verir
8 Kendinizi bu işe verinBody manyağı olunEğer ilerlemek istiyorsanız kendinizi buna odaklayın
9 Uzun aralar vermeyinBu şevkinizi azaltır
10 Kötü alışkanlıklardan uzak durunVücut geliştirme bir spordurhobi değil

• İyi besleninGerekli besinleri yeteri kadar alınProtein alımını asla azaltmayın
• Vitaminminarel takviyesi alınÇalışan kasların bunlara ihtiyacı normalden daha fazladır
• Çalışmadan sonra protein+karbonhidrat alınKaslarınıza glikojen yerleştirmiş ve insulin seviyenizi arttırmış olursunuz
• Antrenmandan en az bir saat önce yemek yeyinÇok yakın bir zamanda yerseniz kan midede toplanır
• Günde 5-6 öğün yeyinAz ama sık yeyinBöylece hem bütün proteinleri sindirebilir hem de devamlı enerjiniz olur
• Steroid alıyorsanız yan etkileri azaltmaya çalışınProvironhcgsiklofenilklomifen sitratsilimarin ve tamoksifen yan etkileri azaltmada etkilidirÇok yüksek dozlar uygulamayınçok uzun süreyle kullanmayın ve doğru ilaç kombinasyonları yapın
• İyi ve yeterli dinleninAşırı çalışmadan sakının yoksa geri teper
• Ağıran kasları çalıştırmayınAğrı kasın yenilenmesinin bitmediğinin işaretidir
• Antrenmanları uzun tutmayınEğer bir türlü kaslarınız gelişmiyorsa bunun en önemli sebebi fazla çalışmanızdır
• Temel egzersizlerden vazgeçmeyinDefinasyonda bile olsanız bir kaç tanesini yapınYoksa kütleden kaybedersiniz
• İyice ısının ve eklemleri kilitlemeyinSakatlanmaların en büyük etkenleri bunlardır
• Kası her zaman hissedinBöylece hareketi doğru yapıp yapmadığınızı kendiniz öğrenecek aynaya bakmanıza gerek kalmayacaktır
• Tekrarları muntazam yapınKendinizi aldatmayınAğır geliyorsa azaltın
• Weider prensiplerini uygulayınBu prensipler vücut geliştirmenin yönetmelikleri gibidir
• Vücut uyumunu bertaraf edinVücudunuz sandığınızdan çok daha akıllıdıruzun süre devam eden herşeye uyum gösterir ve etkiyi azaltırBu nedenle onu şaşırtın

tşk arkdaşım bu verdiğin bilgiler için benim için çok yararlı olacak
fakat: ben playstation salonunda çalışıom sabah erken geldiğimde kalvaltı yapmaya
zaman bulamıyom şöyle söylüyebilirim
hiç kalvaltı yapmadığım için iştahım çok az canım hiç yemek çekemz sürekli yorugum olurum zaten kalvaltı yapmıyorum
öğle tantuni yiyorum bide akşam evde canım çekerse biraz yemek yerim durum böle fazla vitamin protein ile aram iyi değil zaten senin bana verdiğin bilgilerin hiç bir bende yok ben nasıl kas yapabilirimki
ayrıca 16 yaşında olmama rağmen 50 kiloyum arkdaşlar bana iskelet derler buda beni çok üzer lütfen bana yardımcı olurmusun
şimdeden tşk

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com