![]() |
- Hz. Peygamber (S.A.V)’İn Gülümsemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() - Hz. Peygamber (S.A.V)’İn GülümsemesiBir gün Resulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah-u Teala, o meleklerin cevabında şöyle buyurdu: “O mümin kul, hasta yatağında olduğu sürece, her gün ibadetgahında olduğu zaman ona yazdığınız her günün sevabı miktarınca ona sevap yazın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() - Hz. Peygamber (S.A.V)’İn GülümsemesiHz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() - Hz. Peygamber (S.A.V)’İn GülümsemesiResulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah’ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme ![]() ![]() Allah’ım! Beni kurtardığın kötülük ve çirkinliklere geri çevirme ![]() Allah’ım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her afetten (beladan) koru ![]() Ümmü Seleme Resulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ümmü Seleme şöyle dedi: “Ya Resulallah! Senin ağlaman beni ağlattı ![]() Resulallah (s ![]() ![]() “Nasıl korkmayayım, nasıl ağlamayayım, nasıl kendi akıbetimden korkmayayım, nasıl kendi makam ve mevkime güveneyim! Oysa ki Allah Teala, Hz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() - Hz. Peygamber (S.A.V)’İn GülümsemesiÜmmü Seleme şöyle diyor: Peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya Resulallah, o âma değil midir, hicaplı olmamızın ne anlamı vardır? dediğimizde de şöyle buyurdular: “Siz de mi körsünüz? Siz onu görmüyor musunuz?” (4) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() - Hz. Peygamber (S.A.V)’İn Gülümsemesiİmam Sadık (a ![]() “Sa’d bin Muaz’ın ölüm haberini Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cenazeyi teşyi ederken Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu esnada Sa’d’ın annesi kabrin kenarına gelerek şöyle dedi: “Ey Sa’d ! Cennet sana kutlu olsun ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra kabristandan geri döndüler ![]() ![]() ![]() Resulullah (s ![]() ![]() “Melekler de abasız ve ayakkabısız idiler; ben de onlara uydum, elim Cebrail’in elinde olduğundan dolayı o tabutun neresinden tutuyorduysa ben de o tarafından tutuyordum ![]() Halk bu sözleri duyunca şöyle dediler: “Ya Resulallah ! Sa’dın cenazesine namaz kıldınız, mübarek ellerinizle onu kabre bıraktınız, kabri kendi elinizle düzelttiniz, yine de kabir Sa’d’ı sıktı mı diyorsunuz?” Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() - Hz. Peygamber (S.A.V)’İn GülümsemesiHz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cariye: “Ya Resulallah, gecikmişim, beni dövmelerinden korkuyorum ![]() ![]() Resulallah: “Gel birlikte gidelim, evinizi bana göster ben affetmeleri için aracı olurum ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() Ev Sahibi; "İlk defasında duyduk, senin olduğunu bile anladık ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() Ev sahibi: "Senin sesini bir kaç defa duymak istedik ![]() ![]() Resulallah (s ![]() ![]() ![]() ![]() Ev sahibi: "Ya Resulallah! Sizin mübarek ayağınızın hürmetine bu cariye artık şimdiden azattır (hürdür) ![]() ![]() Daha sonra Resulallah (s ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|