Her İyilik Sakadır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Her İyilik Sakadır![]() Her iyilik sadakadır SELAMUN ALEYKUM Kardeşlerim ALLAHIN izniyle sadaka hakında birkaç kelam etmek istiyorum Euzu billahimineşşaytanirracim bismillahirramanirrahim Dinimiz islam;ibadet niyetiyle yapılan mübahfiilleri bile ibadet saymış tır kötülük yapmaktan sakınmak dahi bir ibadettir bunun ibadet olması ,kötülük yapacagı kimseyi rahat ve emniyette bıraktığı içindir bu suretle adeta o kimseye sadka vermiş olur![]() Kötülüğü kendi nefsine yapmakistiyipte vaz gecen kimse kendine sadaka vermiş gibi olur ![]() Allahın kullarına şevkat etmek mutlaka lazımdır buda ya mal vermekle yahut fiille olur fiil dahi ya bizzat yardım yahut şerden sakınmak la tahakkuk eder![]() Kudreti olanların sadaka vermesi sair amellerden efdaldir sadaka vermek için mal kazanmak faziletli bir haslettir çünkü başkalrına yardım mal ile mümkün olur![]() peygamber efendimiz(s a v) Her müslümanın sadaka vermesi vaciptir buyurmuş tur![]() Ashabı ikram,ya resulallah,vercek birşey bulamyan ne yapmalı dediler ![]() peygamber efendimiz (s a v)Eliyle kazanır hem kendisine faydası olur hemde tasadduk ederbuyuru,Onuda bulamassa neyapmalı?dediler Peygamber efendimiz (S A V)İhtiyaç sahibine yardım isteyene yardım eder buyurdular onuda bulamassa neyapmalı? dedilerPeygamber efendimiz (s a v)Hayır işlesin şerden kendini uzak tutsun buda onun için sadakadır buyurdular![]() kardeşlerim sadaka vermek malı mülkü olana düşmüyor yani sada niyet edilerek kılan iki rekat namaz karşındakine tebessüm bile sadakadır ![]() hepiniz rahmana o şanı yüce olan tek merciye emanet olun ![]() ALLAH bizleri sırat-ı mustakimden ayırmasın |
|
|
|