![]() |
Uydurma Hadisi Nakletmenin Vebali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uydurma Hadisi Nakletmenin VebaliUydurma hadisi nakletmenin vebali Sual: Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarında niçin uydurma hadis yoktur? CEVAP Çünkü, hadis uydurmanın ve uydurulmuş hadisi nakletmenin vebalinin büyüklüğünü bildikleri için, Allahü teâlâdan çok korktukları için, tek kelime ile salih âlim oldukları için kitaplarına uydurma hadis almazlar ![]() ![]() (Benden sonra gelecek kavim, size hadislerimi soracaklar ![]() (Benden duyduğunuz âyet ve hadisi tebliğ edin! Beni İsrail’den bildirdiklerimi de söyleyin! Yalnız bana bilerek yalan isnat eden Cehennemdeki yerine hazırlansın!) [Buhari] (Benden bir şey nakleden hakkı, doğruyu söylesin! Söylemediğim şeyi, bana isnat eden gireceği ateşe hazırlansın!) [İbni Mace, Hakim] (İftiracıların en büyüğü, söylemediğim bir sözü, bana isnat edip nakledendir ![]() (Yalan bir sözü, hadis diye rivayet eden de yalancıdır ![]() (Uydurma olduğunu bilerek, hadis diye rivayet eden, onu uyduran gibi Cehennemdeki yerine hazırlansın!) [Bezzar] (Söylemediğimi hadis diye bildiren Cehennemdeki yerine hazırlansın!) [Ukayli] (Söylemediğim sözü, hadis olarak bildiren veya Kur’anı kendi reyi [görüşü] ile tefsir eden, Cehennemde azap görecektir ![]() Bu hadis-i şerifleri bilen bir âlimin kitabına uydurma hadis alması mümkün mü? Bırakın âlimi, herhangi bir müslüman, uydurma bir sözü hadis diye nakledebilir mi, Allah Resulüne bu iftirayı yapması, söylemesi mümkün mü? Mezhepsizlere, misyonerlere aldanmamalı, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarında uydurma hadis var zannetmemeli ![]() ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|