![]() |
Kırk Hadis-İ Şerif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırk Hadis-İ Şerif1- Cennetin bedeli ?la ilahe illallah? tır 2- Rahmetim gazabımı geçti 3- ?Amentü billah? de, sonra dosdoğru ol 4- Allahü?teala muhakkak ki sizin suretlerinize ve mallarınıza bakmaz Fakat kalplerinize ve amellerinize nazar buyurur 5- Bir kişinin kalbi dosdoğru olmadıkça imanı doğru olmaz Kişinin dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz 6- Kıyamet gününde alimlerin mürekkebi ve şehitlerin kanı tartılır, alimlerin mürekkebi şehitlerin kanından daha ağırdır 7- Dünyadan rağbetini kes?ki Allah seni sevsin, insanların elinde olandan rağbetini kes?ki insanlar seni sevsin 8- İşlerin ancak sonuna itibar edilir 9- Sözlerin en doğrusu Allahın kitabı ve yolların en hayırlısı hz Muhammet (sav)?in yoludur İşlerin en şerlisi sonradan uydurulanlardır 10- Utanmadıktan sonra dilediğini yap 11- Cenab-ı Haktan af ve afiyet isteyin Zira bir kimseye (imani konularda) yakin ihsan buyurulduktan sonra, afiyetten daha hayırlı bir şey verilmemiştir 12- Söz vermek borçtur 13- Yemek sofranıza hepiniz toplanın Yemeye başlarken?de Allah?ın ismini anın Allah o yemegi sizin için mübarek kılar 14- İnsanın kendini ilgilendirmeyen şeyleri terk etmesi Müslümanlığın güzelliğindendir 15- Gerçek zenginlik mal-mülk zenginliği değil, gönül zenginliğidir 16- Temizliğe devam et ki rızkın artsın 17- Allahın en çok sevdiği amel, az da olsa sürekli ve devamlı olanıdır 18- Ey insanlar! Hayatınız sona ermeden günahlarınızdan pişmanlık duyarak tevbe ediniz 19- Günahından tevbe eden kimse, sanki günah işlememiş gibi olur 20- Kişi ile şirk ve küfür arasında namazı terk etmek vardır 21- Amellerin kıymeti niyetlere bağlıdır Herkesin niyeti ne ise eline o geçer 22- Cennet annelerin ayakları altındadır 23- Haset etmek, ateşin odunu yok ettiği gibi iyiliği yok eder 24- Allahü teala şu kula rahmet eylesin ki, bilerek konuşur, yada susar Böylece dilin zararından korunmuş olur 25- Her işittiğini başkalarına söylemek, insana günah olarak yeter 26- Cebrail bana komşuyu öyle tavsiye etti ki, komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim 27- Kanaat tükenmez hazinedir 28- Selam kelamdan (konuşmadan) öncedir 29- Hiç biriniz, kendisi için arzu ettiğini mümin kardeşi için de arzu etmedikçe hakiki mümin olamaz 30- Allah alçak gönüllü olanı yüceltir, kibirli olanıda alçaltır 31- Allah insanlara acımayanlara merhamet etmez 32- Ne mutlu o kimseye ki, kendi kusuru başkasının kusuru ile uğraşmaktan onu alıkoyar 33- Bizimle Müslüman olmayanlar arasında en önemli fark beş vakit namaz kılmaktır Kim ki, kasten namaz kılmassa Müslüman olmayanlara benzemiş olur 34- İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olanıdır 35- Müslüman o kişidir ki, diğer Müslümanlar onun dilinden ve elinden emniyettedir 36- Babaya itaat Allaha itaattir 37- Alimlerin abitlere üstünlüğü, benim sizin en alt derecede olanınıza üstünlüğüm gibidir 38- Güzel sözler sadaka yerine geçer 39- Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız, sevdiriniz nefret ettirmeyiniz 40- İlmin esirgenmesi helal olmaz |
![]() |
![]() |
|