![]() |
Sihir Ve Kehanet İle İlgili Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sihir Ve Kehanet İle İlgili HadislerSİHİR VE KEHANET 2212 - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Nesâî, Tahrim 19, (7,112) ![]() 2213 - Safiyye Bintu Ebî Ubeyd, Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın zevce-i pâklerinden naklen anlatıyor: "Resülulah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Kim bir arrâfa (kâhine) gelir, birşeyler sorar ve söylediklerine de (inanıp) onu tasdik ederse, kırk gün namazı kabul edilmez ![]() Müslim, Selâm 125, (2230) ![]() 2214 - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Aişe, hissettin mi, sorduğum husustâ Allah bânâ fetvâ verdi?" "Hangi hususta Ey Allah'ın Resülü?" dedim ![]() "İki kişi bana gelip, biri başucumda, diğeri de ayak tarafımda oturdu ![]() "Bu zâtın rahâtsızlığı nedir?" dedi ![]() "Büyüdür!" dedi ![]() "Kim büyüledi?" Diğeri: "Lebîd İbnu'l-Asâm adındaki Benî Züreykli bir yahudî" diye cevap verdi ![]() "Büyüyü neye yaptı?" dedi ![]() "Bir târâkla saç döküntüsüne ve bir de erkek hurmâ tomurcuğunun içine!" cevabını verdi ![]() "Pekalâ, şimdi nerede?" diye sordu ![]() "Zervân kuyusunda!" cevâbını verdi ![]() Bunun üzerine Resülullah (âleyhissalâtu vesselâm) Ashâbından bir grupla birlikte (radıyallâhu anhüm) kuyuya gitti, ona baktı, kuyunun üzerinde bir hurma vardı ![]() "Ey Aişe! AIIah'a yemin olsun, kuyunun suyu sanki kına ıslatılmış gibi (bulanık) ve (o kuyu iIe sulanan) hurmâ ağaçlarının başları da sanki şeytanların başIarı gibiydi!" dedi ![]() "Ey Allah'ın Resülü! Onu (kuyudan) çıkardın mı?" diye sordum ![]() "Hayır" dedi ve ilave etti: "Bana gelince, Allah bana âfiyet Iütfetti ve şifa verdi ![]() Resülullah onun gömülmesini emretti ve yere gömüldü" Buhârî, Tıbb 47, 49, 50, Cizye 14, Edeb 56; Müslim, Selâm 43, (2189) ![]() 2215 - Zeyd İbnu Erkam (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'a sihir yapıldı ![]() ![]() Sonunda Cebrâil aleyhisselâm gelerek: "Seni yahudilerden bir adam sihirledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nesâî, Tahrîm 20, (7,112-113) ![]() |
![]() |
![]() |
|