![]() |
Kütüb-İ Sitte Hadisler - Ed-Duhan Suresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütüb-İ Sitte Hadisler - Ed-Duhan SuresiED-DUHAN SURESİ 778 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim geceleyin Duhân suresini okursa, yetmiş bin melek kendisine istiğfar ettiği halde sabaha erer ![]() Tirmizî Sevâbu'1-Kur'ân 8, (2890) ![]() 779 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh)'nin bir diğer rivayetinde şöyle denir: "Hâ-mim ed-Duhân suresini cum'a gecesinde kim okursa mağfirete mazhar olur ![]() Tirmizi, Sevâbu'l-Kur'ân 8, (2891) ![]() 780 - Mesruk (rahimehullah) anlatıyor: "İbnu Mes'ud (radıyallahu anh)'un yanında oturuyorduk, o da aramızda yatmış vaziyette idi ![]() "- Ey Ebü Abdirrahman! Bir kıssacı (Kinde kapıları yanında), Duhân mücizesi gelerek kâfırlerin nefıslerini alıp götüreceğini, mü'minlerin ondan nezle şeklinde (çok hafıf müteessir olarak) geçiştireceğini anlatıyor" dedi ![]() "- Ey insanlar Allah'tan korkun ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben bu hizmetim için sizden bir ücret istemiyorum, kendiliğinden bir şey teklif edenlerden de değilim, de!" (Sâd, 86) ![]() Şüphesiz, Hz ![]() "Rabbim, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "- Ey Muhammed, sen Allah'a taat ve yakınlarına yardım emrederek geldin ![]() ![]() ![]() "Göğün, insanları bürüyecek ve gözle görülecek bir duman çıkaracağı günü bekle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "- Haklarında: "Onları çarptıkça çarpacağımız gün intikamımızı mutlaka alırız" (Duhan 16) buyurulanlardan hiç âhiret azabı kaldırılır mı?" Âyette geçen batşa (çarptıkca çarpma), Bedir Savaşı' dır ![]() Buharî, Tefsir, Hà-mim ed-Duhân (Duhan) 1, İstiskâ 2,13, Tefsir, Yusuf 4, Rum, Sâd; Müslim, Sıfatu'l-Münâfıkun 39, (2798); Tirmizî, Tefsir, Duhan (3251) ![]() 781 - Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tirmizî, Tefsir, Duhân, (3252) ![]() 782 - Ebu Sa'id (radıyallahu anh), "Doğrusu günahkârların yiyeceğ'i zakkum ağacıdır ![]() ![]() Tirmizî, Sıfatu Cehennem 4, (2584-2587), Tefsir, Sâil (Meâric) 3319) ![]() |
![]() |
![]() |
|