![]() |
Kütüb-İ Sitte Hadisler - Cidal Mirâ Bölümü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kütüb-İ Sitte Hadisler - Cidal Mirâ BölümüCİDAL MİRÂ BÖLÜMÜ 1131 - Ebu Ümâme (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Bir kavm, içinde bulunduğu hidayetten sonra sapıttı ise bu, mutlaka cedel sebebiyle olmuştur ![]() Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bunu söyledikten sonra, delil olarak) şu âyeti okudu: "Onlar: "Bizim tanrımız mı yoksa O mu daha iyidir?" dediler ![]() ![]() ![]() Tirmizî, Tefsir, Zuhruf, (3250); İbnu Mâce,Mukaddime 7 ![]() bu Ümâme (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim haksız olduğu bir münakaşayı terkederse kendisine cennetin kenarında bir ev kurulur ![]() ![]() Tirmizi, Birr 58, (1994); Ebu Dâvud, Edeb 8, (4800); İbnu Mâce, Mukaddime 7, (51); Nesâî, Edeb (6, 21) ![]() 1133 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) hazretleri anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle buyurdular: "Kur'an hakkında münakaşa küfürdür" Ebu Davud, Sünnet 5, (4603) ![]() 1134 - Hz ![]() ![]() Buhari, Ahkâm 34, Mezâlim 15, Tefsir, Bakara 37; Müslim, İlm 5, (2668); Tirmizî, Tefsir, Bakara, (2980); Nesâî, Kadât 33, (8, 247, 248) ![]() 1135 - Hz ![]() ![]() ![]() "Bununla mı emredildiniz, yoksa ben size bunun için mi gönderildim ![]() ![]() Bir rivayette şu ziyade mevcuttur: "Kader hususunda münakaşa etmemeniz için yemin verdim ![]() Tirmizî, Kader 1, (2134); İbnu Mâce, Mukaddime 10, (85) ![]() 1136 - İbnu'l-Müseyyeb (rahimehullah) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ashâbının (radıyallahu anhüm) arasında otururken, bir adam Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ey Allah'ın Resûlü, yoksa bana darıldınız mı?" diye sordu ![]() "Hayır"dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Dâvud, Edeb, 49 (4896, 4897) ![]() 1137 - İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ) hazretleri şöyle buyurmuştur: "Kardeşinle münâkaşa etme, zîra münâkaşanın hikmeti anlaşılmaz, sıkıntısı eksik olmaz, tutamayacağın bir vaadde de bulunma ![]() Rezîn ilavesidir ![]() |
![]() |
![]() |
|