Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
roj

Yine Roj Tv...

Eski 07-10-2007   #1
yosun_26
Icon3

Yine Roj Tv...

TÜRKİYE'nin kapatılması için defalarca girişimde bulunduğu uydu aracılığıyla PKK çizgisinde yayın yapan Roj TV’nin stüdyo konuğu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Çatışma ölüm olan yerde siyaset bitmiştir” derken, kapatılan DEP'in eski milletvekili Hatip Dicle, seçilecek bağımsız adayların TBMM'de ilk sözlerinin ‘Barış' olacağını anlatırken, “Biz katır Reşo gibi mayınlı alana girdik mayınları temizledik, onlar düz yolda tarlaları ekine açacaklar” dedi

Dün gece yayınlanan programa Baydemir ve Dicle'nin yanı sıra İHD eski Genel Başkanı Yusuf Alataş, Prof Dr Cengiz Güleç, kapatılan DEP’in eski milletvekili Hatip Dicle ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı Hatip Dicle, Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘Birlik muhturası'nda bulunması ve ‘Birlik çağrıları' ardından yapılan Cumhuriyet Mitingleri'nde ‘Sevr Bölünme Paranoyası’ işlendiğini iddia etti Dicle, bu mitinglerde, ‘Alt- üst kimlik yok’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Hepimiz Kemalistiz, hepimiz Türküz’ sloganları atıldığını, halkın gelişmelerden kaygı duyduğunu söyledi

Hatip Dicle, yabancı sermayenin tehlike görmediği için Türkiye’den kaçmadığını anlatırken, “Türkiye’de 12 Eylül gibi bir darbe beklemeyin Bütün devlet kurumları ordunun baskısı altındadır Bu olağanüstü süreçten dolayı siyasi gözlemciler önlerini göremiyor Türkiye’deki yöneticiler çıldırmamışlarsa sınır ötesi harekatı olası görmüyorum” dedi Dicle, Türk ve Kürt aydınlarının hiçbir zaman bugünkü gibi tehlikeli bir kopuşmaya girmediklerini iddia ederken, şöyle devam etti:

“Değerli Türk aydınları artık yanımızda az kaldı Toplumsal refleks gösterileri Kürtler’i hedef alıyor Yarın büyük kentlerde nasıl bir tehlike beklenebileceğinden endişe ediyorum Gelişmeler, Kürt toplumunda muhaliflik yaratmış Türkiye’de herkes ordusunu takdir eder, ‘yüzde 90 güveniyorum’ der, ancak siyasete girmesine karşı çıkar 1991’de seçildiğimizde Kürt halkının bize yüklediği ve bizim kendimize biçtiğimiz misyonu bir çığlıktı Biz bir çığlık attık; ‘Kürt sorunu vardır, Biz Kürdüz Ey Türk halkı, ey dünya, benim böyle bir sorunum vardır’ dedik Şimdi bağımsız adaylarımız demokratik çözüm için parlamentoya gidecekler İşleri kolay değil, ateşten gömlek Arkalarında büyük halk var Biz sınırda kullanılan ‘Katır Reşo' gibi mayınlı alana girdik mayınları temizledik, onlar düz yolda tarlaları ekine açacaklar Bulundukları misyon açısından tarihsel bir görev bekliyor Rahmetli arkadaşımız Orhan Doğan’ın vasiyet gibi bir sözü vardı Adaylarımız parlamentoda ‘önce barış’ diyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ise, son gelişmelerin bölgede yakından izlendiğini, Diyarbakır’dan Ankara’da üretilen siyasete bakıldığında ’Akıl tutulması’ değerlendirmesi yapıldığını savundu Baydemir, terör örgütü PKK’dan ‘Silahlı Kürt muhalefeti’ olarak söz ederken şöyle dedi:

“Şüphesiz 1999'dan sonra iki büyük gelişme oldu Silahlı Kürt muhalefeti, stratejik değişime giderek silahı yöntem dışına, hatta militanlarını Türkiye dışına çıkardı Bu milat olarak kabul edebileceğimiz süreç Bunun yarattığı zeminle Türkiye Helsinki’de AB sürecine dahil edildi Türkiye’deki sivil otoriterler, aydınlar, kimi yerde demokratik Kürt muhalefeti, politikacılar çok ciddi çaba ile Türkiye’nin demokratik sürecini hızlandırdı AKP’nin basiretli olmayan tutumunun bugün ortaya çıkardığı tabloda önemli rol oynadığına inanıyorum Eğer 2005’te Mersin’deki bayrak provokasyonunda, Şemdinli’de hükümet olması gereken reaksiyonu ortaya koyabilse, Yüksekova’da söylenen haklı söylemin, Diyarbakır’daki konuşmanın arkasında durulabilseydi emin olun ‘e- darbe’ olmazdı Sayın Erdoğan Türkiye üst kimliğinden söz etti Bugün adeta tekliyor sayın başbakan Bugün Türkiye’de yurttaşlar arasında güven bunalımının arttığını görüyorum

Baydemir, Diyarbakır’da bir parka yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 10 kişinin öldüğünü, geçen yılın Mart ayında aynı sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatırken, “Bu durumda ‘Ben sadece hizmet üretiyorum' diyemezdim Çatışma, ölüm olan yerde siyaset bitmiştir Siyaset insanları yaşatma ve daha mutlu olmasının aracıdır Çatışmalar Türkiye’nin doğu-, batı yakasında sürüyor, kentlerimiz her gün cenazeler alıyor Siviller olarak askeri otoriteye müdahale eder Seçilecek arkadaşlarımızın elinde sihirli değnek olmayacak 23 Temmuz’da arkadaşlarımız sorunları kaldıramayacak TBMM son 16 yıldır ilk kez sorunun gerçek çözümü etrafında buluşacaktır” diye konuştu
Programa telefonla terör örgütünün ele başlarından Murat Karasu da katıldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com