![]() |
Riyâzü's Sâlihîn'in Namaz Bölümü 48 Numaralı Hadisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Riyâzü's Sâlihîn'in Namaz Bölümü 48 Numaralı HadisiRiyâzü's Sâlihîn'in Namaz Bölümü 48 Numaralı Hadisi 48 ![]() Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'e: - Hangi ameller daha faziletlidir? diye sordum ![]() - "Vaktinde kılınan namaz" buyurdu ![]() - Sonra hangisi? dedim ![]() - "Ana babaya iyilik etmek" cevabını verdi ![]() - Daha sonra hangisidir? diye sordum ![]() - "Allah yolunda cihâd etmektir" buyurdular ![]() Buhârî, Mevâkît 5, Cihâd 1, Edeb 1, Tevhîd 48; Müslim, Îmân 137-139 ![]() ![]() Açıklamalar Sahâbe-i kirâmdan birçokları çeşitli vesilelerle Peygamber Efendimiz'e hangi amelin, hangi iş ve davranışın daha üstün ve daha hayırlı olduğunu sormuşlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinimiz, dünyaya gelmemize vesile olan ve bizleri bakıp büyüten, üzerimize titreyen, sevgi, şefkat ve merhametiyle bizlere kol kanat geren ana babalarımıza iyilik, saygı ve hürmeti de namazdan hemen sonraki bir mevkie yerleştirmiştir ![]() Cihad ise, bu dünyada yaşamayı anlamlı kılan ve yeryüzünün Allah'ın iradesi doğrultusunda yönetimine, bütün insanların Allah'a kul olma vasfı kazanmasına veya Allah'ın hükümranlığını kabul etmesine vesile teşkil eden, dinin zirvesi olan bir ibadettir ![]() Hadisten Öğrendiklerimiz 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|