![]() |
İnsan Niye Yaratıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsan Niye Yaratıldıİnsan niye yaratıldı Sual: Ateist diyor ki: Allah’ın hiçbir şeye ihtiyacı yoksa ne diye insanları, cinleri, melekleri ve canlı cansız mahlûkları yarattı? Bizim ibadetimizin ona bir faydası, günahlarımızın da ona bir zararı olmadığı halde, ne diye ibadet etmeyip isyan edenleri Cehenneme atıyor? CEVAP Hadis-i kudside, (İnsanları, beni tanımakla şereflenmeleri için yarattım) buyuruldu ![]() Bu şerefe kavuşup kavuşmama tercihini de kullarına bıraktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Cin ve insanları ancak, beni bilip itaat, ibadet etmeleri için yarattım ![]() İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Bu âyet-i kerime gösteriyor ki, cin ve insanların yaratılması, Allahü teâlâyı tanımaları içindir ki, bunlar için şeref ve saadettir; yoksa Allahü teâlânın bir şey kazanması için değildir ![]() ![]() ![]() Bir âyet-i kerime meali de şöyledir: (Yerde olan her şeyi sizin için yarattım ![]() İki hadis-i kudside buyuruluyor ki: (Seni kendim için yarattım ![]() (Ey Âdem oğlu, sizi kendim için yarattım ![]() ![]() ![]() Bir âyet-i kerime meali de şöyledir: (Sizi abes olarak, oyuncak olarak mı yarattım? Bize döndürülmeyeceğinizi mi sanıyorsunuz?) [Müminun 115] (Bizim ibadetimize Allah’ın ihtiyacı yoktur, günahlarımız da ona zarar vermez) diyerek Allahü teâlâya ibadet etmeyen kimse, perhiz yapmayan, ilaç kullanmayan hastaya benzer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|