Sahabe-İ Güzin'in Üstünlükleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahabe-İ Güzin'in ÜstünlükleriSEYYİD EYYUB BİN SIDDIK? in ?MENAKIB-I ÇİHAR YAR-İ GÜZİN? adlı kitabının 289 sayfası Onbirinici Menakıb?da şöyle yazmaktadır:Eshab-ı Kiram kitabının 250 sahifesinde buyuruluyor ki: (Bahr-ül-Ulüm) adındaki tefsirde bildirilen hadis-i şeriflerde, ( Ümmetimin en merhametlisi Ebu Bekrdir Dinde en kuvvetli olan Ömerdir Hayası en çok olan, Osmandır İslamiyyetde her süali cevaplandıran Alidir Halal ve haram olanları en iyi bilen Mu?azdır Kur?an-ı Kerimi en güzel okuyan Ubeyy bin Ka?bdır ![]() Münafıkları tanıyan, Huzeyfetibni Yemandır İsa Aleyhisselamın zühdünü görmek isteyen Ebu Zerin zühdüne baksın Cennet, Selman-ı Farisiye aşıkdır ![]() Halid Bin Velid, Allahın kılıcıdır ![]() Hamza, Allahu tealanın arslanıdır ![]() Hasen ve Hüseyn cennet gençlerinin en üstünüdür ![]() Ca?fer bin Ebi Talib, Cennetde meleklerle beraber uçar Cennet kapısını ilk açacak Bilaldir ![]() Benim Kevser havuzumdan ilk içecek olan Suheyb-i Rumidir ![]() Kıyamet günü melekler ilk önce Ebudderda ile müsafaha eder ![]() Her peygamberin bir arkadaşı vardır Benim arkadaşım Sa?d bin Mu?azdır![]() Her peygamberin Eshabından seçtikleri vardır Benim seçtiklerim, Talha ve Zübeyrdir![]() Her peygamberin mahrem işlerini gören yardımcısı vardır Benim yardımcım, Enes bin Malikdir![]() Her ümmetde hakim vardır Benim ümmetimde hikmetli çok söyliyen Ebu Hüreyredir![]() Hassan bin Sabitin sözleri Allah tarafından te?sirlidir ![]() Ebu Talhanın harb meydanındaki sesi, bir fırka askerden daha kuvvetlidir ) buyurdu![]() (Bahr-ül-ulüm) kitabını yazan Alaüddin Ali Smerkandi sekizyüzaltmış (860) senesinde, Anadolu Larende şehrinde vefat etmiştir
|
|
|
|