![]() |
Gel Ey Güllerin Efendisi....... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gel Ey Güllerin Efendisi.......gel ey, güllerin efendisi! ![]() ![]() ** *Gel ey, konuşurken dudaklarına tebessümler karışan,yüzüne üzgünlerin üzüntüsünü dağıtmak yaraşan! ![]() ![]() birbiriyle yarışan! ![]() ![]() *Gel ey! ![]() ![]() *Önce kendine çektin, sonra mugaylan dolu beyabanlarda dermansız koyup bizi bir başımıza gittin dönmemek üzere ![]() gitti ![]() gelgitleriyle kör kuyulara gömüldü ![]() sevinçlerimiz; durmuş çarklara sıkışıp kaldı çığlıklarımız ![]() yanlış hesaplarında önce pazarlar kurduk köhne dünyanın, sonra köhne hesaplarıyla mezada çıkarıp aşklarımızı dünyalıklara sattık ![]() savrulan umutlarımızı ektik yollarına; sabrımızın gözlerine çekilen milleri çelik masıyetlerle mıhladık ![]() ellerde, uykulu oyunlarda şahlarımız mat oldu; ve bileyli kılıçlarımız pas tuttu karanlık kınlarında ![]() * * ** *Ak kor olduk ![]() ![]() ![]() olduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hakikat vurdular dinlenmeden durmadan ![]() ![]() ![]() ![]() verelim diye ağladıkça ağlattılar bizi ![]() ![]() ![]() suyun, isabet ettiremedik gözyaşlarımızın damlalarını çeliğe ve ilk çalışta kırıldı kılıçlarımız kara keçelere ![]() çıkmaz sokaklarda ![]() hayallerimizin hayali hayal oldu ![]() nefislerimiz ve ruhlarımız tül tül alevlerde yandı ![]() bilinmezliklerimizin iksirlerini gizli dünyalara gizlediler bizden ![]() *Gel ey! ![]() ![]() *Hani dostların vardı, kimi aşk okuyan Kitaplar Kitabı'ndan; kimi ilham dokuyan hitaplar hitabından ![]() cennette köşklere düştüydü hani ![]() kimi güllere rengini düşürürdü ateşin ![]() kiminin yıldızına düşerdi gökler ya ![]() ![]() ![]() *Hani sen "Yıldızlarım," demiştin, "hangisine uyarsanız doğru yola ulaşacağınız yıldızlarım! ![]() ![]() çekti senden yana ![]() kapatıyor ehremenler ![]() yıldızlarımız ![]() ![]() ![]() dönmekte ![]() ![]() ![]() *Gel ey! ![]() ![]() *Ayrılığında çoğalan alevleriyle arınalım aşkının; yanalım yandıkça ve yandıkça yanalım ![]() kurutan da seni arzulamakta şimdi ![]() ve ayrılığının derdine yine sensin ayrılıkla derman olan, o hâlde gülümse bize efendim, bize gülümse ![]() sırrına ermekte rehberimiz ol, tut günahkâr ellerimizden; günahkâr ellerimizden tut ![]() *Sen ey! ![]() ![]() *Gelsen hayallerimize bir kez ![]() ![]() ![]() ![]() Gelsen düşüncelerimize bir an ![]() ![]() ![]() mevsim mevsim, ıtır ıtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve zatını gündüz değilse, hayalini gece göstersen bizlere ![]() düşlerimize, şefkat parmaklarınla okşasan başımızı ışık ışık ![]() ![]() ![]() düşsek pervaneler gibi; pervaneler gibi ışığına düşsek ![]() *Gel efendim ![]() ![]() ![]() *Bir kez doğ içimize de isterse kaybolsun dolunaylar, güneşler ![]() ![]() ![]() gözümüze de bir nefes, isterse silinsin tûtyâlar, sürmeler ![]() ![]() ![]() gönlümüze bir anda, isterse yitirilsin uçtan uca naatler ve gazeller, beyitler ve dizeler uçtan uca yitirilsin isterse ![]() ![]() ![]() *Gel efendim, dostluğuna muhtacız; umutsuz ve çaresiz bırakma çaresizlerini ![]() Gel yeter ki, hakkımızda verilecek her hükme razı olalım ![]() *Gel ey, bitir bitmeyen hasretini içimizde!* *Gel ey, onsuz mutluluk bulamadığımız! ![]() ![]() *Gel ey, kendisine layık olamadığımız! ![]() ![]() *** *Gel benim efendim, bir kez olsun dokun yüreğime, yüreğime dokun bir kez olsun ![]() ![]() ![]() *Yüreğim kanıyor efendim, kanıyor yüreğim! ![]() ![]() *Çığlık çığlığa beşeriyet, çiğnenmiş reyhanlar misali hep seni arıyor ![]() Uyandır zindanlara koyduğumuz Yusufî sevdalarımızı efendim ![]() üftadelerinin ![]() ![]() ![]() *Şeb-i hicrân yanar cânım döker kan çeşm-i giryânım* *Uyarır halkı efgânım kara bahtın uyanmaz mı?* |
![]() |
![]() |
|