![]() |
Cennete Gitmek İstiyorsanız |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennete Gitmek İstiyorsanızPeygamberimiz'den ALTIN tavsiyeler Bir gün, bir adam Peygamber Efendimiz'in yanına gelerek, "Size dünya ve ahiretle alakalı soracak sorularım var ![]() ![]() Bunun üzerine Peygamberimiz o kimseye, "Ne istiyorsan sor ![]() ![]() İnsanların en zengini olmak istiyorum ![]() Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun ![]() İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum ![]() İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır ![]() ![]() İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum ![]() Kendin için istediğini insanlar için de istersen insanların en adili olursun ![]() İnsanlar içinde Allah'a en yakın, O'nun en has kullarından olmak istiyorum ![]() Allah'ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah'ın en has kulu olursun ![]() Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum ![]() Allah'a, O'nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O'nu görmesen de O seni görüyor ![]() İmanımı kemale erdirmek istiyorum ![]() Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer ![]() Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum ![]() Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun ![]() ![]() Günahlarımın azalmasını istiyorum ![]() İstiğfar ederek günahlarının bağışlanması için Allah'a yalvarırsan günahların azalır ![]() İnsanların en kerimi olmak istiyorum ![]() Allah'a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun ![]() Rızkımın bol olmasını istiyorum ![]() Temizliğe devam edersen rızkın bol olur ![]() Allah ve Resulü tarafından sevilmek istiyorum ![]() O zaman Allah ve Resulü'nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme ![]() Allah'ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum ![]() Kimseye kızmazsan Allah'ın gazabından ve kızmasından kurtulursun ![]() Duamın kabul edilmesini istiyorum ![]() Haramlardan sakınırsan duaların kabul olur ![]() Allah'ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum ![]() Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yanında rezil olmayasın ![]() Allah'ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum ![]() Kardeşlerinin ayıplarını örtersen Allah da senin ayıplarını örter ![]() Benim günahlarımı ne siler? Gözyaşların, hudûun (saygıyla Allah'a kulluğun) ve hastalıklar ![]() Allah yanında hangi özellikler daha faziletlidir? Güzel ahlak, tevazu, belalara sabır ve kazaya rıza ![]() Allah yanında en büyük günah hangisidir? Kötü ahlak ve Allah'ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik ![]() Rahman Allah'ın rahmetini ne coşturur? Gizliden gizliye sadaka vermek ve sıla-i rahim (akrabaları ziyaret ve görüp gözetmek) ![]() Cehennem ateşini ne söndürür? Oruç ![]() (Ali el-Müttaki, Kenzu'l-Ummal, 16/127-129) |
![]() |
![]() |
|