![]() |
Ali Bin Ebu Talib (Vefatı) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Bin Ebu Talib (Vefatı)Nehrevan Savaşı'nda rakiplerini ağır bir yenilgiye uğrattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halife Ali bin Ebu Talib, Abdurrahman bin Mulcem'in kılıç darbesinden sonra şöyle dedi: “Fuztu ve Rabb’il Ka’be!” (Kabe’nin Rabbine andolsun ki, kurtuluşa erdim!) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali ölünce İslam Devleti ve hilafet, 20 yıllığına, uzun yıllar savaştığı I ![]() ![]() İlmi Gerek Sünni gerekse Şii kaynaklarında Ali bin Ebu Talib'in ilmi üstünlüğünden sıkça bahsedilir ![]() ![]() ![]() ![]() “ Ben hikmetin şehriyim, Ali ise kapısıdır ![]() Kendisi ise şöyle demiştir: “ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ![]() Lakapları Şir-i Yezdan Kur'an-ı Natık (konuşan Kuran) Haydar Haydar-ı Kerrar Aliyyel Murtaza Şah-ı Velayet Esed Esedullah (Allah'ın Arslanı) Şah-ı Merdan Seyfullah Künyesi [değiştir] Ebu Hasan (Hasan'ın Babası) Ebu Turâb (Toprağın babası) İslam Halifesi Önce gelen: Osman bin Affan Ali bin Ebu Talib 656 – 661 Sonra gelen: Hasan bin Ali Shī‘a Islam titles Önce gelen: Muhammed Ali bin Ebu Talib 632 – 661 Sonra gelen: Hasan bin Ali |
![]() |
![]() |
|