![]() |
İmam Huseyn(A.S) Hakkında Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmam Huseyn(A.S) Hakkında HadislerİMAM HÜSEYİN (a ![]() 1-“Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim; Hüseyin’i seveni Allah sevsin ![]() 2-Resulullah (s ![]() ![]() “Ey cemaat! Bu Hüseyin bin Ali’dir; O’nu tanıyın; canım elinde olan Allah’a ant olsun ki Hüseyin cennettedir, O’nu sevenler de cennettedir, O’nu sevenleri sevenler de cennettedir ![]() 3-“Kim cennet gençlerinin efendisine bakmak istiyorsa, Hüseyin bin Ali’ye baksın ![]() 4-“Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim ![]() ![]() 5-Kim, gök ehli için yeryüzü ehlinin en sevilenine bakmak istiyorsa, Hüseyin’e baksın ![]() 6-“Hüseyin bendendir; o benim oğlum ve evladımdır, kardeşinden sonra insanların en üstünüdür; o Müslümanların İmamı, müminlerin mevlası, âlemlerin Rabbi’nin halifesidir; yardım dileyenlerin yardımına koşan, sığınak arayanların sığınağı ve Allah’ın yarattıklarına olan hüccetidir; o, cennet gençlerinin efendisi ve ümmetin babıdır (kapısıdır); onun emri benim emrimdir; ona itaat bana itaattir; ona uyan bendendir; ona isyan eden benden değildir ![]() 7-“Bir gün Peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra buyurdular ki: “Babam, her gözyaşının maktulü olana (Hüseyin’e) feda olsun ![]() Ey Resulullah’ın torunu, her gözyaşın maktulü nedir? Dediklerinde; “Onu anan her mümin, mutlaka ağlar” buyurdular ![]() 8-Bera Bin Azib diyor ki: Resulullah'ı (s ![]() ![]() ![]() 9- Hasan ve Hüseyin Cennet Gençlerinin efendileridirler ![]() ![]() 10- Hasan ve Hüseyin Cennet Gençlerinin efendileridirler ![]() 11- Celaleddin Siyutî, İbrahim ve Zeyd ibn-i Ziyad’dan nakletmiştir ki: “Gökyüzü yalnız Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 12- İmam Cafer ibn-i Muhammed (a ![]() “Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 13- İbn-i Ebi Ziyad şöyle rivayet etmiştir: “Bir gün Resul-i Ekrem (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14- İbn-i Abbas, Allah Teâla’nın Resulullah’a (s ![]() ![]() “Yahya ibn-i Zekeriyya’nın kanı için yetmiş bin kişi öldürdüm; Hüseyin’in katli içinse bunun iki misli kişi öldüreceğim ![]() |
![]() |
![]() |
|