Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ğafle, diyor, suveyd, şöyle

Suveyd B. Ğafle Şöyle Diyor

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Suveyd B. Ğafle Şöyle Diyor

Suveyd b Ğafle şöyle diyor:

Emir’ul-Müminin Hz Ali (as)’ın hilafeti için halktan biat alındıktan sonra, bir gün O’nun huzuruna vardım Huzuruna vardığımda O’nun küçük bir hasır üzerinde oturmuş olduğunu gördüm O’nun oturduğu odada o hasırdan başka bir şey yoktu

Bu durumu görünce şöyle dedim:

“Ya Emir’el-Muminin! Beyt’ul-Mal sizin yetkinizde olduğu halde, odanızda hasırdan başka ihtiyaç duyulan diğer bir şey görmüyorum!”

Emir’ul-Müminin Ali (as) cevaben buyurdular ki:

“Ey Ğafle! Akıllı bir kimse, kendisinden başka bir yere göçüp gideceği bir evde ev eşyası toplamaz Bizim, varacağımız huzurlu ve emniyetli bir ev önümüzde vardır; en iyi eşyalarımızı oraya gönderiyoruz Biz yakında oraya göç edeceğiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com