Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ediyor, farisi, rivayet, salmani

Salman-İ Farisi Rivayet Ediyor!

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Salman-İ Farisi Rivayet Ediyor!

Bir gün bir şahıs İmam Ali Aleyhisselam’ın yanına gelerek ya Emiril Muminin Aleyhisselam! Ömer senin şialarını nerde görse hakaret ediyor, aşağılıyor, ihanet ve eziyet ediyor, diye şikâyet etti Bu olaydan birkaç gün sonra İmam Ali Aleyhisselam Medine’nin bağlarında elinde kemanı ile yürürken aniden Ömer ile karşılaştı İmam Ali Aleyhisselam buyurdu ki; Ey Ömer! Benim şialarıma ihanet ve eziyet ettiğini duydum Ömer arz etti ki; Eğer etsem bana kim karşı çıkacak ve kim mani olacak? İmam Ali Aleyhisselam buyurdu ki; Şimdi burada benim kendim olacağım ve sana göstereceğim İmam Ali Aleyhisselam elindeki keman yayı yere attı ve keman büyük bir ejderha halini aldı Ağzını deveden büyük bir şekilde açarak Ömer’e saldırdı ve Ömer’i ağzına aldı Ömer feryat etti; Ya Ebel Hasan Aleyhisselam! el aman el aman tövbe ettim ve sözümden geri döndüm, bir daha senin şialarına eziyet etmeyeceğim diyerek ağlamaya başladı İmam Ali Aleyhisselam mübarek elini kemana vurunca keman önceki halini aldı Ömer titreyerek korku dolu bir halde evine gitti Salmani Farsi diyor ki; Akşam oldu İmam Ali Aleyhisselam beni çağırdı Huzuruna vardım, bana buyurdu ki; Ey Salman! Doğudan beytülmal olarak çok yüklü bir miktarda mal geldi ve bundan kimsenin haberi yok Ömer’de bu mallardan kimseyi haberdar etmeden gizlemek istiyor O’nun yanına git ve deki; Emiril Muminin Aleyhisselam buyuruyor ki: Doğudan gelen ve gizlemek istediğin malı açığa çıkar ve herkesin hakkını taksim et Eğer etmezsen seni rezil rusva ederim Salman Ömer’in yanına gitti ve aynen İmam Ali Aleyhisselam’ın buyurduğunu söyledi Ömer dedi ki; kim bu maldan O’nu haberdar etti? Salman dedi ki; Meğer bu ve bunun gibi olaylar İmam Ali Aleyhisselam’a gizli midir? O bütün sırlardan haberdardır Ömer dedi ki; Yakin etki O sihirbazdır Sen bana yaklaş da ben de sana ihtiram edeyim ve seni razı edeyim Ben O’ndan korkuyorum Sen O’nu terk et bende karşılığını vereyim Salman dedi ki; Eyvahlar olsun sana ki, İmam Ali Aleyhisselam’ı tanımamışsın, ahiretten de tamamı ile el çekmişsin İmam Ali Aleyhisselam Allah’ın velisi, Hz Resulullah Sallallahu aleyhi ve alihi ve selem’in vasisi ve bütün âlemlere âlimdir Ömer dedi ki; Bu konuştuklarımızı İmam Ali Aleyhisselam’a anlatma Ve de ki; O’nun sözlerini duydum ve itaat edeceğim Bu malı da ihtiyacı olanlara taksim edeceğim Salman diyor ki; İmam Ali Aleyhisselam’ın huzuruna vardım İmam Aleyhisselam buyurdu ki; Ey Salman! Seninle Ömer arasında geçenleri ben mi anlatayım yoksa sen mi anlatacaksın? Arz ettim ki ey benim mevlam! Siz buyurun en iyisini siz bilirsiniz Bizim aramızda ne geçtiyse İmam Ali Aleyhisselam bana hepsini anlattı ve buyurdu ki; Ey Salman! Ejderhanın korkusu onun kalbinde öyle yer etmiş ki o korku ölünceye kadar da devam edecek

Kaynak: Tuhfet-ul Mecalis s 129

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com