![]() |
Fatma R.A.Ve Çobanin Karisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fatma R.A.Ve Çobanin KarisiFATMA R ![]() ![]() Bir gün Fatma r ![]() ![]() Resulullah var kızım dedi ![]() Fatma r ![]() ![]() Resulullah falan çobaını hanımı dedi ![]() Ertesi günü Fatma r ![]() ![]() İçerden bir ses ![]() Kimo diye seslendi ![]() Ben Fatümatü Zehra ![]() ![]() ![]() ![]() Çobanın hanımı, sizi kabul etmem için beyimden müsade almam lazım yarın buyurun ![]() Ertesi günü Fatma r ![]() ![]() ![]() Fatmayım deyince ![]() Yanında kim var sorusuyla karşılanan Fatma r ![]() ![]() ![]() Çobaını hanımı kabul edemiyeceğim sizin için müsade aldım fakat oğlunuz için müase istemediğimde mazur görün ![]() ![]() Daha ertesi sabah Hasan ve Hüseyini de yanına alarak tekrar gitti ![]() Yine kabul görmedi ![]() ![]() Daha sonra tekrar iki çocuğuyla gitti bu sefer izin alınmıştı ![]() İçeri girdi ![]() ![]() ![]() ![]() Gördüğü manzara aynenşöyle idi ![]() Eskde pencereler damın üstünde oludu ![]() ![]() ![]() Bunun hikmeti nedir söylermisiniz ![]() Çobanın hanımı: Beyim çobanlık yapar hep güneşin önünde ve istrihatı ise bir taşı üzerinde oturmak ve ekmeğide güneşin öünde kuru duğu için bende aynisini yapıyorum dedi ![]() ![]() ![]() Bu yanına bıraktığın odunun ne işe yaradığını sorabilirmiyim deyince; Çobanın hanımı akşama kadar sürünün önünde gezinip sağa sola koşuşturduğun da canı sıkılmış olabilir,Onunla beni döğsün diye hazır bırakıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|