Fatma R.A.Ve Çobanin Karisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fatma R.A.Ve Çobanin KarisiFATMA R A Ve ÇOBANIN KARISI Bir gün Fatma r a Babasına gelerek Babaciğim acaba benim gibi bir tane hanım daha varmı beyinin emrini tutup yerine getiren?Resulullah var kızım dedi ![]() Fatma r a çok merak etti,söylermisin bu kim,görmek isterim![]() Resulullah falan çobaını hanımı dedi ![]() Ertesi günü Fatma r a kalkıp doğruca çobanın evine giiti ve kapıyı çalınca ![]() İçerden bir ses ![]() Kimo diye seslendi ![]() Ben Fatümatü Zehra Resulullahın kızı Hz Alinin zevcesi![]() ![]() Çobanın hanımı, sizi kabul etmem için beyimden müsade almam lazım yarın buyurun ![]() Ertesi günü Fatma r a Hüseyini de yanına alarak tekrar gitti ve kapıyı çaldı Yine içerden bir ses kimo![]() Fatmayım deyince ![]() Yanında kim var sorusuyla karşılanan Fatma r a Küçük oğlum Hüseyin![]() Çobaını hanımı kabul edemiyeceğim sizin için müsade aldım fakat oğlunuz için müase istemediğimde mazur görün Yarın teşrif edersiniz![]() Daha ertesi sabah Hasan ve Hüseyini de yanına alarak tekrar gitti ![]() Yine kabul görmedi Onun içinde izin almam lazım dedi ve üzür diledi![]() Daha sonra tekrar iki çocuğuyla gitti bu sefer izin alınmıştı ![]() İçeri girdi Gödüklerine bir türlu inanması gelmiyordu Böyle kullar damı var ya Allahı içinde diyordu![]() ![]() Gördüğü manzara aynenşöyle idi ![]() Eskde pencereler damın üstünde oludu Işık ordan içeriye sızan güneşin önüne ekmek ve bir de odun ve üzerine oturduğu bir taş gödü ve Fatma r a soru![]() Bunun hikmeti nedir söylermisiniz ?Çobanın hanımı: Beyim çobanlık yapar hep güneşin önünde ve istrihatı ise bir taşı üzerinde oturmak ve ekmeğide güneşin öünde kuru duğu için bende aynisini yapıyorum dedi Bu sefer Fatma r a :Bu yanına bıraktığın odunun ne işe yaradığını sorabilirmiyim deyince; Çobanın hanımı akşama kadar sürünün önünde gezinip sağa sola koşuşturduğun da canı sıkılmış olabilir,Onunla beni döğsün diye hazır bırakıyorum ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|